TOP

Nominaties CFDA Fashion Awards 2023 bekend

Donderdag 14 september zijn de genomineerden voor de Council of Fashion Designers of America (CFDA) bekendgemaakt. Net als voorgaande jaren bestaat de uitreiking uit de gebruikelijke categorieën, waaronder ontwerpers van het jaar voor vrouwenmode, mannenmode en accessoires.

Beeld: Artificial Photography via Unsplash

“De genomineerden en eregasten van dit jaar zijn divers, creatief en ondernemend en geven op hun eigen manier vorm aan de mode industrie van vandaag en de toekomst” zegt Steven Kolb, CEO van CFDA. “We kijken er naar uit om alle talenten te vieren tijdens de CFDA Fashion Awards 2023.”

Voor de ‘Womenswear Designer of the Year’ strijden Joseph Altuzarra, Christopher John Rogers, Catherine Holstein, Raul Lopez en Tory Burch om een award. Raul Lopez is ook al genomineerd voor de ‘Accessory Designer of the Year’. Hij neemt het op tegen Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen, Brandon Blackwood en Stuart Vevers en Ana Khouri.

CFDA maakt ook bekend wie er sowieso in de prijzen vallen. De ‘The Board of Directors Tribute’ gaat naar Vera Wang, vanwege haar impact in de bruidscategorie. De ‘Achievement Award’ gaat naar Maria Cornejo, Ana Cho ontvangt de ‘Media Award’ en Mara Hoffman krijgt de ‘Environmental Sustainability Award’. 

De prijsuitreiking en het galadiner zullen plaatsvinden op 6 november in het American Museum of Natural History in New York City.

Hieronder een overzicht van de genomineerden: 

Menswear Designer of the Year

Mike Amiri voor Amiri

Willy Chavarria en Colm Dillane voor KidSuper

Teddy von Ranson voor Teddy Vonranson

Thom Browne voor Tom Browne New York 

Womenswear Designer of the Year

Joseph Altuzarra voor Altuzarra

Christopher John Rogers

Catherine Holstein voor Khaite 

Raul Lopez voor Luar 

Tory Burch

Accessory Designer of the Year

Ana Khouri

Brandon Blackwood en Stuart Vevers voor Coach

Raul Lopez voor Luar 

Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen voor The Row

Shop with Google American Emerging Designer of the Year 

Bach Mai, Connor McKnight

Rachel Scott voor Diotima

Tanner Richie en Fletcher Kasell voor Tanner Fletcher

Carly Mark voor Puppets And Puppets