TOP

Exclusieve collectie van Balmain gestolen, de winkelhuurprijzen zijn iets gedaald en Oxious Talent Factory viert opening naaiatelier met modeshow

Afgelopen weekend is de exclusieve collectie van Balmain gestolen, de winkelhuurprijzen zijn iets gedaald volgens onderzoeksbureau Stec Groep en Oxious Talent Factory viert opening naaiatelier met modeshow. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 18 september.

Beeld: Pressrecord

Exclusieve collectie van Balmain gestolen 

Er zijn vijftig kledingstukken van de nieuwe collectie van Balmain gestolen, aldus de artistiek directeur van Balmain via Instagram. De kleding zal over 10 dagen gepresenteerd worden tijdens de Fashion Week in Parijs. 

“Onze chauffeur heeft ons gebeld om te zeggen dat hij was overvallen door een groep mensen”, schrijft Olivier Rousteing. De kleding was in een vrachtwagen onderweg van de luchthaven naar de vestiging van Balmain in Parijs. De chauffeur is tijdens de overval ongedeerd gebleven. 

Rousteling en zijn team gaan er alles aan doen om indruk te maken tijdens de Fashion week: “Mijn ploeg en ikzelf hebben hard gewerkt. We gaan nog harder werken, dag en nacht, net als onze leveranciers.”

De modeshow van Balmain zal 27 september in Parijs plaatsvinden. 

Winkelhuurprijzen iets gedaald 

Steeds meer retailers zitten in de problemen of gaan failliet. Zowel grote winkelketens als kleinere ondernemingen worstelen om financieel overeind te blijven. Volgens ruimtelijk en economisch onderzoeksbureau Stec Groep is het zichtbaar dat vastgoedeigenaren openstaan voor onderhandelingen met winkeliers over een lagere huurprijs. Uit de huurprijsmonitor van Stec Groep blijkt dat de winkelhuurprijzen gemiddeld iets gedaald zijn. 

In de eerste helft van 2023 zijn de gemiddelde winkelhuurprijzen met 2,5 procent gedaald, een opmerkelijke verandering ten opzichte van heel 2022, toen deze prijzen gemiddeld met 9 procent stegen. De mate van daling varieert echter afhankelijk van de locatie. In de zes grootste steden is de huurprijs met 2 tot 3 procent gedaald, terwijl in de overige top 20 steden de daling beperkt is gebleven tot maximaal 1 procent. Daarentegen zijn de huurprijzen in lokale centra sterker gedaald, met een afname tussen de 3 en 4 procent.

Oxious Talent Factory viert opening naaiatelier met modeshow

Oxious Talent Factory is een initiatief van het duurzame textielmerk Oxious. Het merk werd in 2015 opgericht door Esther Smit en Loes Stapper en zette zich in voor de economische ongelijkheid voor vrouwen in Turkije. 

Oxious Talent Factory opent op 21 september officieel zijn deuren. OTF is een grootschalig naaiatelier voor upcycling van textiel. OTF heeft een dubbele missie: het wil de textiel afvalberg in Nederland verkleinen door nieuwe producten te maken van afgedankt textiel en daarmee 100 mensen aan een baan helpen die nu niet mee doen aan de maatschappij.

Tijdens de opening zullen de vaardige medewerkers van het naaiatelier hun kunstwerken, vervaardigd uit hergebruikte materialen, tentoonstellen in een modeshow. Deze getalenteerde medewerkers, met meer dan zes diverse nationaliteiten, hebben sinds de opening in mei van dit jaar indrukwekkende producties gerealiseerd voor gerenommeerde opdrachtgevers, waaronder Zeeman, Livera, ING en FC 88.

De officiële opening van de Oxious Talent Factory zal op 21 september in Rotterdam plaatsvinden.