TOP

Nieuwsoverzicht: SuitSupply’s herstel en groei: winst verdriedubbeld in 2023, A fish named Fred opent nieuwe brandstore en Bristol ontvangt uitstel van betaling voor Belgische activiteiten

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: SuitSupply

SuitSupply’s herstel en groei: winst verdriedubbeld in 2023

SuitSupply heeft de coronacrisis achter zich gelaten en zet in op verdere groei, zo blijkt uit de cijfers die Quote onlangs rapporteerde. In 2023 steeg de omzet met 11% naar 553 miljoen euro, terwijl de nettowinst toenam tot 30 miljoen euro, een stijging van 270% ten opzichte van de 8 miljoen euro winst in 2022. Dit ondanks een vermindering van het aantal winkels van 117 naar 108, door het vertrek uit Rusland en de sluiting van shops-in-shops in Amerikaanse warenhuizen. Nog niet zo lang geleden was SuitSupply ‘technisch volledig failliet’. De coronacrisis bracht het bedrijf bijna ten val door winkelsluitingen en de thuiswerk-trend. Minder naar kantoor betekende minder nieuwe pakken. Toch begon in 2022 de herstelperiode en in 2023 zette de groei door. Oprichter Fokke de Jong bevestigt aan Quote dat zijn geloof in het maatpakconcept standhoudt: “Na corona dacht men dat het pak z’n langste tijd gehad had. Maar wij bewijzen: suits are far from dead.” De mix van elevated casual en klassieke pakken, evenals de in-store tailoringservice, blijkt succesvol. De strategie van diversificatie van het kledingaanbod en een hoogwaardige winkelervaring werpt zijn vruchten af. Ondanks de uitdagingen van de afgelopen jaren, heeft SuitSupply zich sterk hersteld. Het bedrijf plant verdere uitbreiding en verbetering van bestaande winkels om de groei in de komende jaren voort te zetten. Om te kunnen blijven investeren, keert de retailer geen dividend uit.


A Fish Named Fred opent winkel in Groningen

Het Nederlandse mannenmodemerk A Fish Named Fred breidt uit naar het noorden van het land met een nieuwe winkel in Groningen, zo kondigde het merk aan op hun Instagram-account. De nieuwe winkel aan de Zwanestraat in Groningen belooft een levendige en speelse sfeer, met veel aandacht voor details. Het assortiment bestaat uit diverse kledingstukken zoals overhemden, blazers en accessoires. A Fish Named Fred, opgericht in 2011 door Rob Schalker, staat bekend als een creatief en modern kledingmerk dat opvalt door zijn kleurrijke en unieke ontwerpen. Naast de winkel in Groningen, heeft het merk ook winkels in Amsterdam, Haarlem, Leidschendam en Maastricht. Het merk richt zich op mannen die niet bang zijn om op te vallen en staat bekend om zijn humoristische en originele stijl. A Fish Named Fred exporteert wereldwijd en geniet internationale populariteit, wat bijdraagt aan haar groeiende succes.

Bristol ontvangt uitstel van betaling voor Belgische activiteiten

Schoenen- en kledingketen Bristol heeft recentelijk uitstel van betaling verkregen in België. Dit uitstel van betaling is verleend door de rechtbank in Hasselt en biedt Bristol bescherming tegen schuldeisers tot 7 september, waardoor het bedrijf de kans krijgt om zijn financiële situatie te herzien. De activiteiten in Nederland blijven onaangetast. CEO Elise Vanaudenhove heeft verklaard dat Nederland hoofdzakelijk operationele doorlopende kosten heeft. Alle andere bedrijfsactiviteiten, zoals inkoop, vinden in België plaats. Ondertussen is Bristol actief op zoek naar overnamekandidaten in zowel Nederland als België. Om de financiële positie te versterken en potentiële kopers aan te trekken, heeft Bristol een grootschalige uitverkoop gelanceerd in zowel Nederland als België. De uitverkoop is afgelopen donderdag gestart en omvat een groot deel van de collectie met kortingen tot wel 50%. Zowel in de fysieke winkels als online kunnen klanten profiteren van deze aanbiedingen. Het doel van deze uitverkoop is niet alleen om de interesse van potentiële kopers te wekken, maar ook om de continuïteit van het verkoopproces te waarborgen en de toekomst van de winkels veilig te stellen, inclusief het behoud van banen voor het personeel.