TOP

Nieuw: virtueel kleding passen

Er is weer een handige tool op de markt gebracht: de 'Webcam Social Shopper'. Hiermee kunnen webshoppers via de webcam virtueel kleding passen.

Het gebruik van de ‘Webcam Social Shopper’ is simpel: met een handbeweging kunnen webshoppers kleine aanpassingen aanbrengen in de pasvorm van een bepaald kledingstuk. Uiteraard kan het systeem nog steeds niet laten ziet hoe de maat is en hoe het kledingstuk daadwerkelijk past, zoals in een fysieke kledingwinkel, maar het geeft de consument wel een goed beeld over hoe het kledingstuk en de kleur hem staat. Daarnaast kan de webshopper via Twitter en Facebook vrienden naar hun mening vragen. Het doel van deze software, zo geeft Zugara aan, is dan ook om online shoppers ‘meer plezier en een lonende shopervaring te bieden.’

Retailers die gebruikmaken van Webcam Social Shopper kunnen onder elk product een button plaatsen met daarop ‘Got a webcam? See how it looks on’, meldt Pcmag.com. De technologie is in samenwerking gemaakt door e-commerce softwarefabrikant Zugara en de Britse fashionretailer Banana Flame.

Bekijk de video hieronder…