TOP

Nieuw Nederlands denim label: Tulp Jeans

Jesper Remmerswaal voegt met Tulp Jeans een nieuw denim label toe aan het indrukwekkende rijtje spijkerbroekenmerken uit ons land. De jeans waren in juli dit jaar voor het eerst te bewonderen op de Modefabriek.

Bijna alle door Tulp Jeans gebruikte materialen zijn van Nederlandse origine. Een basis van Japanse selvedge denim (14.6 OZ) is aangevuld met ‘Hollandse’ details. Zo wordt het leer voor de leader patch, fifth pocket, en back pocket nog in Nederland gelooid. Een aantal knopen komen uit de tweede wereld oorlog waar het Nederlandse wapen op staat (rond het jaar 1944).

Oprichter Jesper Remmerswaal houdt zich van jongs af aan al bezig met jeans door te experimenteren met gaten, scheuren, door te bleken, te verven en te plooien. Hij maakt zijn denim voor mannen zelf op oude industriële naaimachines als de Union Special 35800, de Union Special 6900 Belt Loop, Union Special 39200 Overlock en Reece 101 Keyhole machine.

Tulp Jeans heeft drie modellen in de collectie die per stuk rond de €300 kosten. De denim tassen variëren tussen de €95 en €239.