TOP

Nieuw merk: Cool Sports Collection

Notitieboekjes, T-shirts en een agenda waren de eerste items die PR en sales agentschap 'Are you Swedish?' op de markt bracht onder het eigen label 'Sophisticated Luxury Collection'. The Cool Sports Collection is het nieuwste onderdeel van deze collectie. Textila sprak met Hanneke de Boer over deze sportfashionlijn.

Jullie zijn een agentschap en een PR bureau én een merk?

“Klopt. Are you Swedish? is een agentschap dat Zweedse brands in de Benelux representeert in het exclusieve segment: Dagmar, Norrback, Void Watches, Erik & Emilia glasses en The Swedish Model bags. En nu dus ook ons eigen merk: de Are you Swedish? Sophisticated Luxury Collection, waaronder de Cool Sports Collection. Are you Swedish? wordt gedreven door verkoop van uitsluitend labels die wij geweldig vinden, en daarbij door service, organisatie en kwaliteit. Daarom is het doel om onze shops te voorzien van de meest coole Zweedse merken, en daarbij de beste kwaliteit en de beste service te leveren. Vaak zijn we daarom ook meer dan gewoon een PR of sales agentschap: we gaan altijd voor de lange termijn relatie met onze klanten en bouwen echt een band op.”

Kan je wat meer vertellen over Cool Sports Collection?
“Mede omdat Are you Swedish? tevens een platform werd voor nieuws over wat er op Zweeds modegebied gaande is, groeide Are you Swedish? zelf ook uit als merk. En als merk hebben we de Are you Swedish? Sophisticated Luxury Collection uitgebracht. Alles met een Zweedse twist. Het sloeg meteen aan. The Cool Sports Collection is het nieuwste onderdeel van deze collectie: sober sophisticated, high quality sport/ relax basics. Weer met een Zweeds tintje.”

Waarom nog een sportfashion merk lanceren op de Nederlandse markt?
“Are you Swedish? verlangde naar comfortabele, luxe, ongecompliceerde, coole en hoge kwaliteit sportkleding. Met de Are you Swedish? twist. Voor cool brains. En dat is precies wat de Cool Sports Collection inhoudt.”

Waarmee onderscheidt het merk zich van andere sportfashionmerken?

“The Cool Sports Collection onderscheidt zich door vooral te focussen op hoogwaardige, veelal eco-friendly materialen en de minimalistische look. Bovendien is de collectie tijdloos en veelzijdig, en kan zij stijlvol gedragen worden bij verschillende gelegenheden (work, play, sport!).”

Voor wie is dit merk?
“The Cool Sports Collection is gericht op onafhankelijke cool brains, waaronder ieder die waarde hecht aan stijlvolle, hoogwaardige en super-comfortabele kledingstukken voor tijdens het sporten, werken of relaxen.”

Wat is het prijsniveau?

“The Cool Sports Collection levert items van hoogwaardige kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Toegankelijk voor jong en oud, mits free minded. Het duurste item is €85,- verkoop (Hoodie). Sweater is €69,- en T-shirts rond de €40,-. De Cool Sports Bag is er al voor €10,-.

In welke winkels willen jullie met dit sportlabel komen te liggen?

“De hoofdverkoop gaat op dit moment via onze splinternieuwe online shop. Verder gaan we The Cool Sports Collection dit seizoen ook aan exclusieve winkels verkopen. Zo zal de collectie bijvoorbeeld bij de mooie webshop Zoe and Lola worden verkocht, naast merken als Hope, Dagmar, Surface to Air en MM6 (Margiela).”

Wat als ondernemers interesse hebben?

“Voor vragen, verzoeken of afspraken kan men altijd mailen naar info@areyouswedish.com of bellen met Hanneke de Boer op +31 6 52573743. Op onze website is veel informatie te vinden over ons bedrijf en de merken die wij verkopen.”