TOP

Nieuw mannenmodemerk: Jack Flynn

Er is een nieuw merk op de Nederlandse markt: Jack Flynn. Het merk combineert klassieke maatwerkelementen met casual sportwearstijlen. Het resultaat? Elegante en functionele jassen.

Jack Flynn is een half jaar geleden in Amsterdam opgericht en valt op door de interessante combinatie van maatwerk met casual sportwear. Matt Francis van het merk vertelt: “Inspiratie halen we vanuit de wereld om ons heen: de natuur, de straat of vintage kledingitems. Al deze bovengenoemde elementen voegen we samen tot elegante, stylishe, praktische, functionele en draagbare jassen van een goede kwaliteit.”

Zomer 2012
Voor de zomercollectie werd inspiratie gehaald uit de industriële gebieden rondom grote steden. Maar ook de natuur vormde een belangrijke inspiratiebron. Er zijn negentien unieke items met ieder een eigen identiteit beginnend bij 3-knoops blazers tot lichte nylon jasjes en waxjassen. Gebruikte kleuren zijn onder andere diepblauw, groen, industrieel grijs en helder blauw.

De plannen
Matt: “We bouwen ons distributiekanaal langzaam op. Op dit moment verkopen we de collectie in elf landen. Winkels waar de collectie in Nederland ligt zijn: Bendorff. Rock Scissor Paper en Van Dijk.”