TOP

Nieuw kindermodemerk: 4funkyflavours

4funkyflavours is een nieuw kindermerk van Hollandse bodem. De naam verwijst naar de vier smaken waar het in de collectie om draait: Chocolate Delight, Cotton Candy, Disco Dip en Hot&Spicy.

Ontwerpster Greetje Smits spreekt als moeder van twee kinderen uit ervaring als ze stelt dat kinderen een heel eigen smaak kunnen hebben. Ze speelt daarop in met vier smaken in een kledinglijn.

Wie kiest voor Chocolate Delight, gaat voor basic en natuurtinten. Vooral voor meisjes is er het zoete Cotton Candy met veel ruches en broderie. Disco Dip is herkenbaar aan de drukke patronen, bonte stippen en de vele kleuren. Voor stoerdere kinderen is er Hot&Spicy met pittige grafische prints en ruigere stoffen.

Al met al zijn kinderen het uitgangspunt in het ontstaan van de collectie: Smits: “Het moet mooi zijn, maar zeker ook lekker zitten. Het mag een tikkie anders zijn, maar toch liever niet vreemd.” Begin 2010 lanceert 4funkyflavours de eerste zomercollectie.

Op 5 en 6 juli 2009 is 4funkyflavours te zien op de Kleine Fabriek in Amsterdam, en op 2, 3 en 4 augustus 2009 op Bubbles in New York.