TOP

Nautische invloeden in de nieuwe collectie van Masai

Sommige seizoenen voelen gewoon anders dan andere. Het voorjaar van 2023 is een van die seizoenen, vooral voor de Deense kledingretailer Masai. Het Deense designmerk verwelkomt de lente met een knipoog naar nautische stijlen, en de look is in prachtig blauw tinten en handgetekende prints in de fijnste stoffen en zorgvuldig overwogen ontwerpen.

“Mijn ontwerpteam en ik geloven dat we allemaal een beetje een reset nodig hebben. De wereld is gegroeid en we moeten er onze weg in vinden. Het leek dus gepast om inspiratie te halen uit het hart van Masai, de plek waar we vandaan komen. We werken in het oude gedeelte van Kopenhagen en we zijn altijd dicht bij de zee. Dus kozen we ervoor om daar te beginnen. We hebben klassieke nautische referenties genomen en zorgvuldig heroverwogen en geïnterpreteerd, zodat de moderne vrouw zich gekleed en klaar voelt voor een visionaire lente.”

Masai’s Creative Director, Lene Louderbeck

Een scherp gesneden jurk met ellebooglange mouwen is een van de hoogtepunten van de collectie, samen met goed gesneden blouses en shirts met verrassende details, allemaal absolute must-haves voor de lentegarderobe.

Naar binnen kijken

Met visie komt een behoefte aan inzicht. Daarom is de voorjaarscollectie mooi in balans met Masai’s interpretatie van loungewear. Zachte, fantastische stijlen in prachtige rayon en heldere pastelblauwen ontmoeten warme beige en gouden tinten.

Masai’s loungewear-collectie bevat ook frisse katoenen shirts – zo scherp gesneden dat je ze wilt dragen, terwijl de rest van de collectie dient als een doordachte ode aan zelfzorg.

Stap naar buiten

Bovenkleding heeft een hoofdrol in elke Masai-collectie, en dit voorjaar is geen uitzondering met een reeks goed passende jassen en jassen die je aanmoedigen om van de lente te genieten, ongeacht het weer. We hebben de klassieke trenchcoat opnieuw geïnterpreteerd en verschillende versies opnieuw bewerkt om het modern en relevant te maken. Elke jas is rijk gedetailleerd zodat de biezen, kragen en zakken allemaal opgaan in een structureel mooi ontwerp. Het resultaat? Precies waar Deens design bekend om staat: functionaliteit en esthetiek.

Voor info:
Jeroen Meijer +31 6 21 34 89 53 jme@masai.dk
Marielle Vink +31 6 11 29 34 11 mvi@masai.dk