TOP

Mud Jeans lanceert waterbesparende broeken

Mud Jeans lanceert een waterbesparende collectie door het gebruik van gerecyclede jeans.

Modellen besmeurd met modder terwijl ze protestborden in de lucht hielden, zo werd op 24 oktober 2014 tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de nieuwe collectie van Mud Jeans gelanceerd: Dry Mud.

Geen schuldgevoel

Op de borden stonden teksten met onder meer ‘Change fashion’, ‘Reduce waste’, ‘Lease A Jeans’ en ‘For the love of earth’. Mud Jeans wil zo een statement maken dat hergebruik de toekomst is van de mode. Volgens het jeansmerk willen mensen graag vrij consumeren zonder schuldgevoel. Daarom bestaat de jeans deels uit gerecycled materiaal. Hierdoor wordt 30 procent water bespaard.

Modder

Mud Jeans en creative agency Cloudfactory zijn de samenwerking aangegaan om een ‘Mud Jeans for the love of earth’-editie te creëeren.  Modder herstelt, vernieuwt en brengt levensenergie met zijn vruchtbaarheid mee, volgens de twee bedrijven. Hier is de campagne dan ook op geïnspireerd, welke is gefotografeerd door de Nederlandse topfotograaf Carli Hermès. 

Collectie

Voor de productie is gebruik gemaakt van biologisch katoen en vervezelde jeans. De collectie bevat een ‘tapered’ mannenmodel, een straight damesmodel jeans, een cardigan en een jumper.

De collectie is wereldwijd verkrijgbaar via crowdfundingsite Kickstarter. Hier kunnen consumenten een keuze maken uit verschillende collectie-items. Een Dry Mud jeans kost 99 euro. Er wordt gegarandeerd dat het hele aanbod wordt verkocht, zodat er niets voor niets geproduceerd wordt.