TOP

Mr Marvis breidt uit, Shoeby dicht bij afronding WHOA-traject en Vetements lanceert kinderkledinglijn

Mr Marvis opent vijfde winkel in Nederland, Shoeby dicht bij afronding WHOA-traject en het luxemerk Vetements lanceert kinderkledinglijn. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 25 januari.

Beeld: Mr Marvis (winkel Laren)

Mr Marvis opent vijfde winkel in Nederland

Mr Marvis breidt uit met een nieuwe winkel in het centrum van Arnhem. De opening staat gepland voor het begin van het tweede kwartaal. Het nieuwe filiaal, gelegen aan de Bakkerstraat, beschikt over 650 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Ondanks de eerdere plannen om in te zetten op internationale groei, is de focus op lokale expansie het laatste jaar versterkt door de snelle groei van de winkels in Nederland. Vorig jaar opende het broekenmerk ook al drie Nederlandse winkels. In het buitenland heeft Mr Marvis vooralsnog twee vestigingen, één in München en één in Antwerpen.

Shoeby dicht bij afronding WHOA-traject

Shoeby bevindt zich in de laatste fase van het WHOA-traject. Volgens Shoeby’s marketingmanager Janneke Schoenmakers, in de Financiële Telegraaf, is enkel de goedkeuring van de schuldeisersafspraak door de rechter nog nodig. Volgens documenten staat er in totaal meer dan 13,5 miljoen euro uit aan vorderingen, verdeeld over drie bv’s. De schuldeisers worden in verschillende klassen ingedeeld, waarbij klasse 1 20% van hun vordering ontvangt en klassen 2 en 3 het resterende bedrag proportioneel verdelen na de initiële uitbetalingen. De pandhouders ING en Van Deursen Beheer, zijn niet opgenomen in het akkoord en laten hun lening doorlopen. Shoeby heeft deze procedure moeten doorlopen omdat het niet in staat was om de financiële uitdagingen als gevolg van de coronacrisis te overwinnen. Volgens Shoeby zou een faillissement onvermijdelijk zijn zonder schuldsanering.

Vetements lanceert kinderkledinglijn

Het luxemerk Vetements, bekend om zijn opvallende ontwerpen en oversized kleding, heeft een kinderkledinglijn gelanceerd. De collectie, ontworpen door creatief directeur Guram Gvasalia, bestaat uit grafische T-shirts en kleinere varianten van de hoofdcollectie. Vetements staat bekend om inclusieve maatvoering. Mede door feedback van fans en beroemde vrienden die coolere kledingopties voor hun kinderen wilden, voegen ze nu kinderkleding toe. Sinds het vertrek van Demna Gvasalia in 2019, die de overstap maakte naar Balenciaga, wordt het Zwitserse luxe modehuis nu geleid door Guram Gvasalia. 

Voormalig VanHaren CEO Krein Bons nieuwe CEO van Lucardi

Krein Bons is aangesteld als de nieuwe CEO van juwelier Lucardi, zo blijkt uit zijn LinkedIn-pagina. Bons was van september 1997 tot maart 2023 CEO van modeketen VanHaren. Hij begint op 1 februari en volgt daarmee Phillip Mes op, die eind 2023 vertrok. Lucardi zocht sindsdien naar een nieuwe CEO en vond in Bons een ervaren retail-professional.

Faillissement voor Donna Fashion

De rechtbank in Overijssel heeft op 24 januari het faillissement uitgesproken voor damesmoderetailer Donna Fashion. Mevrouw Karneris is benoemd tot curator volgens het openbare insolventieregister. Donna Fashion heeft een fysieke winkel in Deventer en een webshop. De exacte reden voor het faillissement is op dit moment nog niet bekend. De damesmoderetailer richtte zich op ‘de modebewuste vrouw met een passie voor exclusieve merken’ en voerde onder andere bekende merken zoals Elisabetta Franchi, Liu Jo, Patrizia Pepe en Parajumpers.