TOP

Modetentoonstelling Sari/Statement geopend in Amsterdam, Britse mode-en retailbedrijf Frasers koopt Twin Sport, LEXSON verwelkomt het Scandinavische EDBLAD in showroom

Modetentoonstelling Sari/statement geopend in Amsterdam, Britse mode-en retailbedrijf Frasers koopt Twin Sport, LEXSON verwelkomt het Scandinavische EDBLAD in showroom, dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 12 april.

Beeld: Olivia Witmond

MODETENTOONSTELLING SARI/STATEMENT GEOPEND IN WERELDMUSEUM AMSTERDAM

SARI/STATEMENT, Fashion from India, is vanaf vandaag te zien in het Wereldmuseum Amsterdam. De reizende tentoonstelling van The Design Museum, London verkent de veelzijdigheid van de hedendaagse sari door circa 60 baanbrekende sari’s van ontwerpers, dragers en makers uit India en de Indiase diaspora samen te brengen. In het afgelopen decennium is de sari in een stroomversnelling geraakt, met ontwerpers die experimenteren met innovatieve draagstijlen en materialen, vooral gericht op een jongere generatie in opkomende steden. Met deze tentoonstelling speelt Wereldmuseum Amsterdam in op deze hernieuwde populariteit van de sari, die je steeds meer terugzien in de internationale modewereld.

De reizende tentoonstelling van het Design Museum, London omvat meer dan zestig sari’s van vooraanstaande ontwerpers uit de Indiase en internationale modewereld. Deze zijn door het Wereldmuseum aangevuld met enkele objecten uit de eigen collectie en geleende werken. Naast de rijke sari’s biedt de tentoonstelling foto’s en video’s die tonen hoe de sari in de loop der tijd is ontwikkeld en de oneindige hoeveelheid aan vormen waarin de sari gedrapeerd kan worden. Bezoekers worden uitgenodigd om zich onder te dompelen in de diversiteit van de sari, van streetwear tot haute couture. De tentoonstelling is te zien van 12 april t/m 3 november 2024 in Wereldmuseum Amsterdam.

Brits mode- en retailbedrijf Frasers neemt grote stappen: koopt Twin Sport

Het Britse mode- en detailhandelsbedrijf Frasers Group Plc heeft plannen om Sports Direct te transformeren tot de belangrijkste sportmoderetailer en neemt daarvoor enkele belangrijke stappen. Frasers Group kondigt in een persbericht aan dat het alle aandelen van Twin Sport Holding B.V., een Nederlandse sportmodeketen, zal overnemen, samen met tien voormalige winkellocaties van sportwinkel Sprinter. Met de overname van alle aandelen van Twin Sport wordt Frasers Group de nieuwe eigenaar van deze Nederlandse sportmodeketen. Het is echter belangrijk op te merken dat de afronding van deze transactie nog moet worden goedgekeurd door de Nederlandse mededingingsautoriteit (ACM). Twin Sport, dat onderdeel is van de Intersport-franchise van EKS Nederland (voorheen Euretco), heeft ongeveer 17 winkels verspreid over Nederland, en heeft ook een online winkel. In het boekjaar 2023 behaalde Twin Sport een omzet van 75 miljoen euro. Ger Wright, Managing Director bij Frasers Group, uitte zijn tevredenheid over de overname van Twin Sport. Hij benadrukte dat deze stap de ambitie van Sports Direct om de toonaangevende sportmoderetailer in Europa, het Midden-Oosten en Afrika te worden, versnelt. Wright benadrukte ook de voordelen van de sterke relaties van Frasers Group met wereldwijde merken zoals Nike en Adidas, evenals lokale merken, die het aanbod van Twin Sport voor consumenten zullen verbeteren.

SCANDINAVISCH SIERADENSUCCES EDBLAD GAAT MET LEXSON VOOR GOUD IN DE BENELUX

Favoriet bij influencers, gedragen door de Zweedse royals en een flagship store in de PC Hoofdstraat van Stockholm. LEXSON verwelkomt per direct een Scandinavische superster in haar showroom. EDBLAD is op eigen bodem al jaren de allergrootste sieradenspecialist van het land. Distributiepartner LEXSON wil dat succes in de Benelux een geweldig vervolg gaan geven.

Een sieradenmerk dat zich als een fashion brand profileert. Net als de meeste modelabels brengt het Zweedse EDBLAD vier seizoenscollecties per jaar die perfect inspelen op de laatste trends. Met sieraden die op dat moment relevant zijn voor de consument, maar tegelijkertijd draagbaar en toegankelijk zijn. Daarnaast heeft het merk ook een fantastische core collection met een uitgebreid NOOS-programma. Hierin prijken vooral tijdloze designs en echte EDBLAD-klassiekers die het hele jaar door leverbaar zijn. LEXSON-founder Maarten Janse denkt dat juist deze fashion-benadering interessant is voor winkels. Hij ziet daarnaast dat het merk goed inspeelt op de veranderende behoeften van zijn klanten. Maarten: ‘EDBLAD brengt precies waar retailers momenteel naar op zoek zijn. Extra verkoop van mooie kwaliteitsproducten met een hoge marge. Een merk met weinig risico voor de retailers, goede voorraden voor re-orders en aantrekkelijke verkoopprijzen. We weten dat de omzet in de productcategorie “fashion jewellery wereldwijd maar blijft stijgen. Dit biedt in mijn ogen een enorm potentieel voor retailers om meer omzet, maar vooral winst te genereren.’ EDBLAD ademt een herkenbare Scandinavische stijl. Minimalistisch, tijdloos en van hoge kwaliteit. Het door Cathrine & Hans Edblad in 2006 opgerichte sieradenmerk wil graag toegankelijk zijn voor iedereen. Met aantrekkelijke prijzen, maar toch een luxueuze uitstraling. 

SKECHERS heropent winkel in Designer Outlet Roermond

SKECHERS verbetert haar winkelervaring in Nederland met de heropening van de Skechers Designer Outlet Roermond winkel. Na een verbouwing, waarbij de winkel tijdelijk op een andere locatie zat, heropent het lifestylebrand nu weer haar deuren. Door het samenvoegen van twee units binnen het winkelcentrum, biedt de vernieuwde winkel nu een indrukwekkende 346 m² aan winkelruimte, waardoor een enthousiast team van 35 toegewijde medewerkers klaar staat om de winkelervaring naar nieuwe hoogten te tillen. “Skechers is trots om opnieuw zijn deuren te openen in Designer Outlet Roermond en onze klanten te verwelkomen in een vernieuwde en twee keer zo grote winkelomgeving”, aldus Kim Marina Maj, District Sales Manager van Skechers USA Benelux. “Met onze focus op innovatie, kwaliteit en comfort streven we ernaar om de ultieme winkelervaring te bieden aan iedereen die op zoek is naar stijlvolle en comfortabele schoenen met korting.” Naast de huidige 23 Benelux-winkels, worden er binnenkort twee nieuwe vestigingen in België geopend. Consumenten kunnen de collecties van het merk ook online op skechers.nl en bij toonaangevende retailers wereldwijd vinden. De winkel is vanaf 12 april weer geopend op werkdagen tussen 10:00-20:00 en in het weekend van 9:00-21:00 uur.