TOP

Modefabriek: opvallende mannenmodetrends en –merken

Op zondag 22 en maandag 23 januari toonden allerlei modemerken hun nieuwste collecties op Modefabriek in Amsterdam. Wat waren de opvallendste trends en merken op het gebied van mannenmode?

Textilia’s mannenmoderedacteur bezocht Modefabriek #42 en zette de belangrijkste mannenmodetrends en –zaken onder elkaar.

Trends

 • Klassiek vs sportief

  Steeds meer mannenmodemerken zien het belang in van comfort en beweeglijkheid. Daarom zien we wederom voor de winter van 2017-2018 – zoals in de nieuwe Van Gils x Dannic-collectie – veel sportieve elementen in pakken. Denk aan kledingstukken die netjes ogen maar comfortabel zitten, maar ook sportieve details hebben.

 • Ingetogen chic

  De mannenmode van winter 2017-2018 is vrij ingetogen als het aan de aanwezige mannenmodemerken ligt. Zo gaat Circle of Gentlemen – na enkele seizoenen van opvallende prints – toch weer op de klassieke tour met veel tijdloze elementen zoals ruiten, krijtstreep en kleuren als donkerblauw en –bruin. De mannenmode is ingetogen, maar niet saai; alles heeft eerder een subtiel-chique uitstraling.

COG MF
Circle of Gentlemen 

 • Bomberjack variaties

  Het bomberjack is nu al een aantal seizoenen in de mode en dat blijft voorlopig ook zo. Wel zien we veel verschillende variaties op het klassieke ‘puffy’ model. Bijvoorbeeld in de winter 17-18- collectie van Matinique, maar ook in de stand van Ontour kreeg deze jas een prominente plek.

Matinique jas
Matinique

Opvallende merken

 • Shaun Gordon & The Brooklyn Circus

  Onder de noemer Sunday Best nodigde Modefabriek een aantal bijzondere mannenmodemakers uit. Een van hen was Shaun Gordon, een dassenmaker uit London. Zijn dassen maakt hij zelf met de hand – per das doet hij er ongeveer twee uur over. Bijzonder zijn vooral de stoffen waarvoor hij vintage stoffenmarkten afstruint. Ook Ouigi Theodore van het label The Brooklyn Circus was van de partij. Zijn nieuwe collectie staat bol van de nostalgische invloeden zoals een wollen jas met fake fur-kraag.

Ouige Theodore

 •  Schormand

  Schormand is een Deens label dat drie jaar geleden is opgericht door Claus Bendixen en zich kenmerkt door tijdloze mannenmode van mooie, luxe stoffen. De stijl is minimalistisch qua design en een combinatie van sportief en gekleed. Vooral de pakken die zijn gemaakt van superstretch materialen zijn ideaal voor de moderne man die zowel stijlvol als comfortabel gekleed wil gaan.

Schormand jas

Schormand trui

 • Six Edges

  Een ander merk dat ons in het oog viel, is het Belgische merk Six Edges. Ook weer met een minimalistische inslag, maar rijkdom in de materialen. Met name de knitwear van prettige materialen sprong er bij dit merk bovenuit.

Six Edges