TOP

Mode-experimenten uit Parijs voor zomer 2023 (deel 1)

Paris Fashion Week sloot deze week de serie internationale modeweken af. En dat was het wachten waard, want de ontwerpers in Parijs haalden alle klassieke én vernieuwende technieken uit de kast waarbij je je regelmatig afvraagt: wat zie ik nu eigenlijk?

Paris Fashion Week, dit seizoen van 26 september tot en met 4 oktober 2022, heeft altijd de meeste shows op het programma staan. Voor zomer 2023 lijken veel kledingstukken uit elkaar te zijn gehaald en op een andere manier in elkaar te zijn gezet. We zien veel asymmetrie, ‘gaten’, transparante lagen en sommige kledingstukken lijken te bestaan uit verschillende losse delen die aan elkaar hangen. Ontwerpers zijn bezig geweest met plisseren, draperen en plooien.

Dat levert verrassende, experimentele kledingstukken op waarbij je soms goed moet kijken wat je nu precies ziet. Is het een rok of een broek, is het huid of zit daar stof, is het een laars of een legging, een man of een vrouw? We zagen mooie experimenten bij Acne Studios, Hermès, Off-White, Valentino en Victoria Beckham. Ook in Parijs is er volop kleur, toch kiezen ontwerpers hier opvallend vaak voor zwart en wit of voor naturellen. Ook pastels gooien hoge ogen. Daarnaast waren er ook veel denim sets op de catwalks te zien (oa. bij Chloé, Givenchy en Off-White) net als army invloeden (oa. bij Givenchy en Isabel Marant).

Bekijk hier het eerste deel van de shows uit Parijs, volgende week volgt deel twee.  

Foto’s: L’Estrop

Acne Studios

Balenciaga

Chloé

Christian Dior

Givenchy

Hermès

Isabel Marant

Off-White

Valentino

Victoria Beckham