TOP

Mitex lanceert pilot met ABN AMRO, ING en Rabobank

Naast de jaarcijfers van 2008 presenteerde brancheorganisatie Mitex tijdens een persbijeenkomst het plan om ondernemers intensiever te gaan begeleiden bij het aanvragen van leningen bij banken.

Mitex constateert dat banken achterblijven in het verstrekken van leningen aan ondernemers. Niet alleen startende ondernemers krijgen steeds vaker ‘nee’ te horen, ook winkeliers die al jaren succesvol bezig zijn, krijgen het niet voor elkaar om bijvoorbeeld een broodnodige verbouwing te laten financieren. Voorzitter Jan Meerman: “Ondernemers worden superkritisch bekeken. Er bestaat vaak een verkeerd beeld van de branche gebaseerd op gedateerde gegevens waardoor banken onwillig zijn.”

De brancheorganisatie gaat in samenwerking met ABN AMRO, ING en Rabobank een pilot draaien waarbij minimaal 20 ondernemers per bank bij hun aanvraag intensief worden begeleid door Mitex om te zorgen dat ze niet worden afgewezen. “Ondernemers moeten blijven investeren en we hopen zo de motor van de economie weer aan te kunnen drijven.”