TOP

Merk te zien op de Modefabriek: A-COUPLE

De beurzenperiode is dé tijd om op zoek te gaan naar nieuwe merken. Daarom zet Textilia in aanloop tot de Modefabriek (22 - 23 januari) ontwerpers in de spotlights. Dit keer is het de beurt aan Laia en Núria van A-COUPLE

Leeftijd: beide 24
Land: Spanje
Collectienaam winter 2012-2013: 1rst Trip: Saigón
Segment: vrouwenmode
Opleiding: Fashion Design at ESDI (Escola Superior de Disseny) 2005-2009 Sabadell (Barcelona)

Wat inspireert jullie?
“Wij doen veel inspiratie op tijdens reizen. Wanneer we op een vreemde of nieuwe locatie zijn, maar we worden ook vaak op ideeen gebracht door een situatie of een bepaald object. Voor deze collectie lieten we ons inspireren door de oorlog in Vietnam en het idee dat grote historische evenementen de mensen nader tot elkaar kunnen brengen, ongeacht hun achtergrond.”

Hoe ziet jullie collectie er uit?
“De collectie begint met veel zwart en eindigt in wittinten, op die manier wordt de verandering binnen de maatschappij uitgebeeld die een oorlog kan veroorzaken. Vooral het breiwerk speelt een grote rol in deze collectie en daarnaast ook het spel tussen zijde, gaas en transparanten. De collectie omarmt het vrouwelijke silhouet. De kleren zijn bijna geheel handgemaakt en dat is eigenlijk het belangrijkste kenmerk van deze collectie en ons merk.”

Wat valt op binnen de collectie?
“Vooral het breiwerk.”

Wat is je grootste droom?

“Onze grootste droom is ons werk kunnen delen met mensen over de hele wereld die erin geïnteresseerd zijn. Dat we kunnen zien hoe zeer ze al het werk waarderen dat wij stoppen in A-COUPLE.”

 

Wat betekent de Modefabriek voor jullie?
“De Modefabriek biedt ons de mogelijkheid ons werk in andere landen te introduceren. We denken dat er veel mensen in Nederland zijn die zich kunnen identificeren met onze stijl.”

A-COUPLE staat op het platform Next & Cutting Edge op het Next gedeelte, dat onderdeel is van Modefabriek.