TOP

Meer nieuwe namen op Kleine Fabriek 10

In totaal zullen meer dan 400 labels op de eerstvolgende, alweer 10de editie van de Kleine Fabriek hun wintercollecties voor 2010 laten zien. Neem hier alvast een voorproefje.

Naast bekende kinderkledingmerken als Swart, Oilily, Bellerose, Guess, Tumble ‘n Dry, Bakker Made with Love, Antik Batik en Digger is nog weer een aantal nieuwkomers uit binnen- en buitenland gecontracteerd.

Voor het Britse Bamboo Baby van de zusjes Sophie en Chloe Tostevin is bamboe gebruikt. Deze plant behoort tot de meest duurzame en eco-vriendelijke gewassen op aarde.

De naam van het Amerikaanse schoenenmerk Bear Feet knipoogt naar het lopen met blote voetjes. De kinderschoenen tot maat 35 zijn zacht en flexibel en zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijke of biologisch verantwoorde producten Het funky uiterlijk is mooi meegenomen.

Het Belgische Plush brengt handgemaakte T-shirts, jurkjes en hoodies, in de maatcategorie 3 mnd tot 6 jaar op de markt. Blikvangers zijn de vilten applicaties op de gekste plaatsen, onder de arm, op de rug of dwars over de kangoeroezak. littleplush

Mundo Melocotón klinkt Spaans maar is Belgisch. De collectie omvat babykleding, katoenen lakens, dekens en dekbekovertrekken met originele motieven in onalledaagse kleuren. Basics met een twist dus. mundo-melocoton

Andere primeurs zijn: het nieuwe Nederlandse kinderlabel Super Ego Brand, het Zweedse ecologische textielmerk Brokiga en het ingetogen kinderlabel Rose Desbois. Nieuwe deelnemers afkomstig uit Italië zullen zijn: Murphy & Nye, Killah, Denny Rose Young Girl en Keyart.