TOP

MBT presenteert innovatieve Athletic-serie

De spieren trainen bij elke stap die wordt gezet. Dat is wat de nieuwe Athletic-serie van MBT-footwear belooft.

De ontwikkelaars van de Athletic zijn er in geslaagd de MBT’s nog verder te verbeteren en een nieuw uiterlijk te geven. De Athletic-modellen zijn twintig procent lichter dan een ‘gewone’ MBT. Ook creĆ«ren de Athletic-modellen meer instabiliteit waardoor de spieren nog beter aan het werk gezet worden. Het 3D mesh met Dry & Cool systeem laat de voeten bovendien beter ademen.

Geen sportschoen

Marktleider MBT heeft tien jaar geleden de categorie ‘fysiological footwear’ uitgevonden. De revolutionaire Athletic-modellen zijn een logisch vervolg op de ingezette lijn en het resultaat van verdere productontwikkeling. Anders dan de naam doet vermoeden is de MBT uit de Athletic-lijn geen sportschoen. De Athletic-modellen zijn niet geschikt om mee te gaan hardlopen of tennissen. De MBT is een ‘gewone’ dagelijkse schoen met als extra voordeel dat de spieren worden getraind. De unieke zoolcontructie zorgt voor een beter looppatroon waardoor het lichaam automatisch een betere houding aanneemt. Spieren worden aan het werk gezet zonder dat de gebruiker dit doorheeft.

Gezondheidsvoordelen

De nieuwe lijn met verhoogde instabiliteit geeft zowel sportliefhebbers als getrainde atleten de mogelijkheid om de trainingsactiviteit te verhogen, de coƶrdinatievaardigheden te verbeteren, de voornaamste spiergroepen te verstevigen en sneller te herstellen na een work-out. Voordelen zijn ook de verhoogde calorieverbranding en de algemene versteviging van het lichaam, aldus MBT.