TOP

Masai: een uitgebalanceerde collectie

Masai Clothing Company werd in 1992 opgericht door 2 zussen uit Kopenhagen en is tot op heden nog steeds in Deense handen. De alomvattende aanpak van fashion en creativiteit is altijd gedreven geweest door nieuwsgierigheid met de focus op ‘het goede leven’. Kleding wordt ontworpen voor vrouwen die een vrouwelijke en persoonlijke stijl hebben met een unieke uitstraling en een garderobe van hoge kwaliteit en veelzijdigheid.

Masai vermengt klassieke stijlen met abstracte patronen en prints, geïnspireerd op de natuur, kunst en architectuur. Dat is waarom de collecties, pasvormen, kleuren en patronen geïnspireerd zijn op vrouwen van de hele wereld.

Masai biedt 6 inkoopcollecties die uitgeleverd worden op 12 momenten. Binnenkort wordt er gestart met de verkoop van de herfstcollectie, waarin een aantal goede basics en loungewear zitten. Een belangrijk deel van de collectie is uitgevoerd in viscose. 

‘We willen een verschil maken, dat ertoe doet. Viscose is de belangrijkste kwaliteit in de collecties van MASAI en het grootste gedeelte van de collectie is gemaakt van viscose. Viscose komt uit hout. Om onze verantwoordelijkheid te nemen, willen we weten, waar dit hout vandaan komt. Het is belangrijk voor ons en belangrijk naar onze klanten toe, dat we produceren vanuit verantwoordelijke bronnen en dat we zorg dragen voor onze bossen over de hele wereld. FSC is een gerespecteerd en bekend handelsmerk. En het geeft ons de garantie dat het hout, wat wij voor onze collecties gebruiken uit een bos komt, dat op de juiste wijze wordt beheerd’.

Voor info:
Jeroen Meijer +31 6 21 34 89 53 jme@masai.dk
Marielle Vink +31 6 11 29 34 11 mvi@masai.dk