TOP

Mart Visser winter 2011/2012

De wintercollectie 2011/2012 van Mart Visser is er één van donkere kleuren, lange silhouetten en mooie structuren. Decor van de coutureshow op zaterdag 10 september was het Hilton Hotel in Amsterdam.

Mart Visser liet zich voor zijn couturecollectie voor komende winter inspireren door de kunstenaars Richard Serra en Anselm Kiefer. De eerste werkt heel minimalistisch en de tweede juist zeer uitgesproken. In de couturecollectie vinden we beide elementen terug.

Donker 

Opvallend is het donkere kleurgebruik, met veel zwart, antraciet, donkerblauw en zwartbruin, met hier en daar items in roestbruin en zilvergrijs. Het silhouet is langgerekt en hooggehakt met strakke rokken, hoge tailles en korte mantelpakjes onder volumineuze bont- en moulagemantels. Opvallend in de materialen zijn de toepassing van structuur en reliëf, van minimale effectgarens tot uitvergrote bouclé, naast verfijnde ribbels, gestanst leer, krokoprints en pailletten. Verder veel Frans kant, glanzende zijde en chiffon.

Bruid 

Het slotstuk, de trouwjurk, werd geshowd door het Rotterdamse model Wendy-Kristy Hoogerbrugge. Zij sleepte deze opdracht in de wacht als winnaar van de modellenwedstrijd ‘Mart Visser zoekt bruid’ van Beau Monde. Zij mag het nog drie keer overdoen bij de Miele Catwalk op 14, 15 en 16 september, waar de couturecollectie van Mart Visser ook wordt geshowd.