TOP

Maroc in Mode speelt in op snelheid en duurzaamheid

Op 19 en 20 oktober vindt in Marrakesh de beurs Maroc in Mode plaats. Het is de grootste sourcingbeurs in het mediterrane gebied.

Vandaag de dag is mode verbonden met de term ‘fast fashion’. Snelheid, acceleratie en frequentie van nieuwe mode is de sleutel tot succes. Steeds meer merken in Europa produceren hun kleding in Marokko. Zo maakt de gehele Inditex Groep (onder andere Zara, Massimo Dutti en Pull & Bear), maar ook Mango, New Yorker, Top Shop, merken als Pepe Jeans, Diesel en high-endmerken als Max Mara, Marina Rinaldi, Armand Thierry en Burberry gebruik van de productiefaciliteiten in Marokko.

Duurzaamheid is de trend

De vraag naar milieuvriendelijke producties groeit gestaag. In Marokko staat bescherming van het klimaat en schone energie voorop. Het is het doel om in 2030 meer dan 50 procent van de elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen te halen, meldt Maroc in Mode in een persbericht. Het onderwerp van duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de Marokkaanse textielindustrie om ecologische producties te versterken.

‘Green fashion’ heeft wereldwijd steeds meer aanhangers. De producten in Azië worden steeds duurder en gezien de prijs-kwaliteitsverhouding is produceren in Marokko aantrekkelijk en heeft het verschillende voordelen. Het is namelijk een betrouwbare partner voor snelle leveringen en flash-programma’s, heeft hoge productienormen, heeft een balans gevonden in ecologische en economische productie, en gebruikt innovatieve productietechnieken.

De voordelen van produceren in Marokko

Produceren in Marokko biedt velen voordelen: nabijheid in Europa, geen douanerechten als gevolg van een EU-contract en de stabiele politieke situatie, aantrekkelijke en innovatieve voorwaarden, betrouwbare businesspartners, snel en creatief werken, de productie wordt uitgevoerd onder sociaal aanvaardbare en milieuvriendelijke omstandigheden, de prijs-prestatie verhouding is goed, de leveringen zijn douane-vrij en de transportwegen zijn kort als gevolg van de nauwe band met Europa.

Marrakech: stad van de kleur

Marrakecht staat bekend om de kleur. Het was Yves Saint Laurent die zei: “Een bezoek aan Marrakech was een grote shock voor me. De stad bracht me kleur.” Pierre Bergé, de partner van Yves Saint Laurent, zei: “Toen mijn vriend Yves Saint Laurent en ik voor het eerst Marrakech bezochten, konden we ons niet voorstellen dat het een tweede thuis voor ons zou worden.”   

 

http://www.marocinmode.ma/marrakech/