TOP

Manon Meijers en Tailors & Co. hijsen spelers Dayton Dutch Lions FC in pak

De voetballers van het Amerikaanse Dayton Dutch Lions FC, opgericht door oud-profvoetballers Mike Mossel en Erik Tammer, verschijnen na een wedstrijd niet in teenslippers en korte broek, maar in maatpak. Fashion stylist Manon Meijers en het Nederlandse Tailors & Co. zorgen ervoor dat de nieuwe spelers goed voor de dag komen.

Europese voetballers lopen na een wedstrijd bijna altijd keurig in pak, in tegenstelling tot de Amerikaanse spelers. De oprichters van het voetbalteam willen voetbal in Amerika naar een hoger niveau tillen. Daar hoort ook een professionele en trendy presentatie bij. Manon, vaste stylist van onder meer Wendy van Dijk, Guus Meeuwis en Dennis Weening, heeft voor de pakken van Tailors & Co. gekozen. “Tailors & Co. levert de ultieme combinatie van maatwerk en kwaliteit”, zegt Manon in een persbericht. “Niet alleen in de zin van een gegoten pasvorm, alles is ook volledig te customizen. Hierdoor zijn er op subtiele wijze in de pakken de details van de Dayton Dutch Lions F.C. aangebracht.”

De pakken zijn uitgevoerd in een vergrijsd blauwe tint met oranje accenten, waardoor de herkenbaarheid van Dayton Dutch Lions FC terugkomt. De manchetknopen van het overhemd, het vilt in de nek van het colbert en het geborduurde leeuwtje zijn oranje. Er is gekozen voor een Italiaanse snit en de stoffen zijn van het Engelse stoffenhuis Holland and Sherry.

Het team vestigt zich in Amerika en vanaf april doen ze mee aan de USL Premier Development Leagu, de amateurcompetitie van de United Socces Leagues in de Verenigde Staten en Canada.  Acht Nederlandse profvoetballers telt het team, waaronder Oscar Moens, Geert den Ouden, Ivar van Dinteren, Hans van de Haar, Bas Ent en Julius Wille. De club zal in Amerika ook een academie oprichten in samenwerking met FC Twente.

Op zaterdag 30 april speelt Dayton Dutch Lions FC haar debuutwedstrijd in Amerika tegen Global United FC. Dit team bestaat uit bekende oud-voetballers, zoals Maradona, Bebeto en Pierre van Hooijdonk en speelt voor het goede doel. Het team vraagt aandacht voor global warming.