TOP

Mannenmodenieuws vanaf de Modefabriek

Naast het grote aanbod vrouwenmode en jeans, was er dit keer ook meer aandacht voor mannenmode op de Modefabriek. De beurs, die afgelopen zondag en maandag plaatsvond, bood zowel kleine als grote mannenmodelabels een plekje op de beursvloer aan. Wij spotten een aantal opvallende ontwikkelingen.

Moscow Design
Nieuws komt er uit de koker van het merk Moscow Design, dat dit zomerseizoen met een  mannenmodelijn start. De items zijn net als die van de vrouwenlijn van een luxe kwaliteit.  De kleuren zijn rustig en de styling is stoer en een tikkeltje vintage. Ook is er een voorraadprogramma met shirts.

Apricottree
Een andere opvallend merkje is dat van Frido van Mossel uit New York: Apricottree. Het shirtlabel brengt een nieuwe stijl overhemden. Met prints aan de binnenkant van de mouwen of kragen, zoals veel te zien is dit seizoen, maar ook subtiel geborduurde dessins op de shirt en belijningen in contrasterende kleuren.

Project E
Project E komt ook uit de VS en richt zich op een hipper publiek met stoere, vintage polo’s. Sterren zoals Sylvester Stallone, Adrian Grenier en David Beckham lopen er in rond. Er is een flink aanbod in (felle) kleuren. En voor wie durft zijn er ook polo’s met glittersteentjes.

Jetlag
Het merk Jetlag was niet ‘live’ te zien op de Modefabriek, maar bezoekers kregen al wel een folder mee van Rogier van Kleef van het agentuur Lebelz. Het label brengt stoere, uitgewerkte bermuda’s in veelal neutrale kleuren. De zakken zijn laag op de broek gezet met extra grove stiksels en fijne, vervaagde bloemmotieven voor een vintage look.

British Indigo
Koddig zijn de shirts van British Indigo, die miniprints van miertjes en lieveheersbeestjes brengt. Deze items zijn gedurende het seizoen te bestellen als flash collecties. Opvallend is trouwens dat steeds meer merken met de ondernemer meedenken over meerdere en beter gespreide leveringen in het seizoen. De flash-collectie van British Indigo is hiervan een goed voorbeeld (zie ook het filmpje). Net als de vernieuwde collectie van Cottonfield. Ook dit Deense merk uit de koker van IC Companys gaat, op vraag van de klant, vaker leveren.
Bekijk ook het video-interview met Roderick Muller over de fun-factor van British Indigo

J.C.Rags
Tot slot is er de nieuwe collectie van J.C. Rags. Het merk weet het gapende gat tussen de mannenmodezaken en blauwe winkels goed op te vullen. De collectie bevat zowel stoere jeans en chino’s maar ook cleane T-shirts en overhemden. J.C. Rags denkt ook mee aan ludieke items voor in de winkel, zo zijn de voorraadshirts in melkpakken verpakt.