TOP

Mannenmode: de beste ‘e-commerce platforms’ *

De websites van modemerken bestaan tegenwoordig uit meer dan alleen een webshop. De meeste merken hebben tegenwoordig een zogenoemd 'ecommerce-platform'.

In navolging van fysieke winkels, draait het online ook steeds meer om ‘experience’. Een van de manieren om dat te bereiken is het opzetten van een ‘e-commerce platform’ in plaats van een webshop. Een aantal inspirerende voorbeelden op mannenmodegebied op een rijtje: 

Dunhill 

Het Britse luxury menswear label Dunhill kondigde deze week aan een nieuwe e-commerce platform te lanceren. Zo heeft het merk The Club gelanceerd, een gedeelte van de website waarop achtergrond- en historische verhalen te lezen zijn over Dunhill-artikelen. 

Hermès

In september vorig jaar lanceerde Hermès ‘Le MANifeste’, een website speciaal over mannenmode. Opvallend is dat dit Franse modemerk het minder over een heritage-boeg gooit, maar een veel moderner en eigentijdse beleving neerzet van het merk door middel van grafische illustraties en humoristische, interactieve toepassingen.