TOP

MAC Jeans: Design, pasvormen en duurzame materialen

De Duitse broekenspecialist MAC laat zien hoe duurzaamheid, de tijdgeest en kwaliteit met elkaar kunnen worden verenigd. Of beter gezegd: in een broek kunnen worden verwerkt. MAC is opgericht in 1973 en staat voor een bewuste omgang met mens en natuur.

Het merk, gevestigd in Wald/Roßbach, staat bekend om kwaliteit, pasvorm en stijl. Elk jaar verkoopt de broekenspecialist meer dan zes miljoen broeken. Het bedrijf heeft ongeveer 480 mensen in dienst in het Beierse hoofdkantoor en meer dan 3.400 in de aangesloten productiekanalen in Europa en dicht bij huis. De designs ontwikkeld door het MAC-team van creatieve koppen en duurzaamheidsexperts worden met solide vakmanschap gerealiseerd in het eigen naaiatelier van het bedrijf. Dit alles onder het motto MAC # it’s better together!

Al bijna vijftig jaar duurzaam

De ambitie om moderne, kwalitatief hoogwaardige en duurzame broeken te creëren inspireert het MAC-team elke dag. De bescherming van het milieu en duurzame productie zijn al lang een topprioriteit – sinds de oprichting van het merk is de driehoek van economische, ecologische en sociale verantwoordelijkheid diep verankerd in het DNA. MAC lanceerde de eerste productlijn met gerecycled katoen in 2012, in die tijd een revolutionaire stap. Intussen hebben bijna alle MAC-broeken ten minste twee duurzame aspecten. Voor de marktleider in het denimsegment is het gebruik van ecologische materialen zoals hennep of bamboe even vanzelfsprekend als milieuvriendelijke was- en verfprocessen of recycling.

Het hoofdkantoor, fotografie:Nomi Baumgartl

Omgeven door de natuur

Het MAC-hoofdkantoor, dat wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen en onbehandeld hout en door zijn harmonie met het omringende landschap, weerspiegelt de aandacht voor het duurzaam ondernemen. Daarnaast publiceert het broekenmerk vrijwillig een jaarlijks duurzaamheidsrapport en zal het eind 2022 een klimaatneutraal hoofdkantoor hebben.

Design, pasvorm en duurzame materialen

Bij MAC worden internationale modetrends met veel passie, creativiteit en teamspirit vertaald in perfect passende vrouwen- en mannenbroeken. En hoewel het idee om broeken met een optimale pasvorm te ontwerpen zich heeft ontwikkeld tot een enorme fashionkosmos, wordt alles nog steeds ontworpen in het Beierse Wald/Roßbach, waar naast de ontwerpafdeling ook een naaiatelier is. Dat garandeert de hoogste kwaliteit, van de keuze van de stof tot het kleinste detail, en een ongekend uitgebreid pasvormsysteem met broeken voor elk type en elk figuur.

Info: mac-jeans.com
Mac Women: Rob Schreuder Modeagenturen bv | 073-5111120
Mac Men: Transit Textiles | 020-6173685