TOP

Lowe Alpine hoofdsponsor Trango Towerexpeditie 2010

Vorige week heeft rugzak- en outdoorspecialist Lowe Alpine een overeenkomst gesloten als hoofdsponsor van de Nederlandse Trango Tower-expeditie 2010. Bergschoenenmerk Asolo tekende als subsponsor.

Gerard Ritter, directeur van Lowe Alpine Benelux, liet via een persbericht weten dat zij graag aansprekende ondernemingen ondersteunen. Het beklimmen van de ongenaakbare 6250 meter hoge Trango Tower in Pakistan is een vrij extreme expeditie. Met zijn kilometershoge loodrechte granietwanden ziet deze berg -in het hart van de Karakorum, de Pakistaanse voortzetting van de Himalaya-keten- er van alle kanten volledig onbeklimbaar uit. Nog nooit eerder gingen Nederlandse klimmers zo’n uitdaging aan. Het is een zeer lange route (1.000 meter) met uiterst moeilijke passages vrijklimmen (7a of meer). Voor het rugzak- en outdoorspecialist merk Lowe Alpine een uitdaging die zij als hoofdsponsor graag helpen realiseren.

Online avontuur
In juli 2010 zullen de drie Nederlandse klimmers Roland Bekendam, Jefta Smit en Sjors Veerbrugge naar Pakistan vertrekken. In 2008 gingen zij ook al succesvol met hun eveneens door Lowe Alpine ondersteunde Tupaassatexpeditie naar het graniet van Zuid-Groenland. Voor een verslag van hun voorbereidingen en hun avonturen kun je terecht op hun weblog.