TOP

Levensvreugde bij modeshow Paul Schulten

Couturier Paul Schulten showde zondag 1 maart in het Okura hotel een zeer vrolijke en kleurige zomercollectie voor 2009, die de somberheid die de kredietcrisis met zich mee brengt totaal doet vergeten.

Paul Schulten deed deze keer persoonlijk het welkomstwoord op de catwalk, die zondag 1 maart was neergelegd in zijn vaste stek in het Okura-hotel in Amsterdam. Niet omdat zijn gastvrouw niet op is komen dagen of omdat hij last heeft van de kredietcrisis en moet bezuinigen, maar omdat hij zo trots is op zijn gastenlijst dat hij het publiek persoonlijk welkom wilde heten. Met de recessie rekent hij snel af, want volgens Schulten is er nog zoveel wat we wél kunnen en gaat het om het genieten van de kwaliteit van het leven. Niet voor niets gaf hij zijn couturecollectie voor zomer 2009 de titel Joie de Vivre.   

Zijn zomercollectie had dan ook niets van de stress en de somberheid die heerst in deze kredietcrisis, maar was juist licht, kleurig en luchtig. Alles draait om simpele luxe, met veel aandacht voor vakmanschap en coupe. Opvallend is de terugkeer van de chemisier (het lange overhemd), die in combinatie met een ceintuur, goede pumps en mooie juwelen zeer stijlvol is. In de collectie veel jurken en rokken, die dankzij laagjes, ruches en klokkende vormen zomers en luchtig ogen. Niet alleen in kleurige zijde en crêpe, maar bijvoorbeeld ook met geborduurde kanten stroken in zilver en goud. Daartegenover staat een wat strengere en strakkere look, met elegante kokerrokken, streng getailleerde korte jasjes, een jasje, broek en rok in zilverkleurig glimmend leer en een zwart mantelpak met Swarovski kristallen. Het kleurbeeld is licht en vrolijk, met veel wit en zilvertinten, maar ook zwart, rood, geel, groen en marine.