TOP

Lanius: fashion duurzaam geproduceerd

Duurzaamheid is voor elk merk belangrijk op dit moment, maar Lanius was wat dat betreft zijn tijd ver vooruit. Het Duitse label werd in 1999 opgericht door de Claudia Lanius en kan sindsdien worden gezien als pionier op het gebied van duurzame kwaliteitsmode.

Het label maakt mode onder eerlijke omstandigheden en is marktleider in het duurzame segment in Duitsland. Sinds 2016 wordt het merk vertegenwoordigd door agentuur Goodbranz, dat het merk in Nederland uit heeft weten te bouwen tot een van de meest toonaangevende sustainable labels in de markt.

Dankzij een grote maatschappelijke omslag en toenemende belangstelling voor duurzame mode is dit onderwerp in een stroomversnelling gekomen. Transparantie wordt steeds belangrijker. De consument wil in toenemende mate weten waar de kleding is gemaakt en door wie. Door internet en social media is veel meer informatie beschikbaar over de herkomst van producten. Daarbij is de kracht van Lanius dat mode de drijfveer is, maar dat het label trends op een duurzame manier weet te vertalen.

Info: lanius.com, 06-55717085