TOP

Label je kleding met deze tips!

Weet jij wat dymo labels printers zijn? Dymo label printers zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Handig, simpel én snel. In een handomdraai heb jij je eigen labels gemaakt. Geen gedoe meer met onleesbare handschriften en gepriegel met de letters passend krijgen. Dymo label printers kun je voor heel veel doeleinden gebruiken, maar wist je dat je de dymo label printers ook heel erg goed kunt gebruiken wanneer je in de mode werkt? Ik vertel je er alles over!

Kleding labels

Wanneer je in de mode branche werkt dan kan het zomaar zijn dat je met heel veel verschillende kleding stukken in aanraking komt. Wanneer je bijvoorbeeld bij modeshows of andere producties werkt dan is het super belangrijk dat de kleding niet in de war gaat en dat iedereen precies weet welk kledingstuk er van hem of haar is. Je voelt hem vast al aankomen, maar kleding labels zijn in zulke situaties echt jouw redder in nood. Dymo labels zijn er in allerlei soorten en formaten. Voor elke klus een ander label zou je kunnen zeggen. Om kleding labels te maken kun je bijvoorbeeld de dymo 4xl labels of de dymo 99012 gebruiken. Je hebt de dymo label maker altijd binnen handbereik en in no time is je label klaar. Zo hoeven jij en je collega’s nooit meer elkaars handschriften te ontcijferen om te kunnen ontdekken welk kledingstuk voor wie is. Ook zorgt de dymo label maker ervoor dat je labels er altijd netjes en strak uitzien.

Tips om overzicht te kunnen bewaren in de kleedkamer

Wanneer je ergens op locatie verschillende modellen moet stylen in verschillende kleding en verschillende maten dan is het belangrijk dat alles netjes blijft. De setjes kleding mogen natuurlijk niet vies of kreukelig worden en iedereen moet zijn of haar kleding makkelijk en snel kunnen vinden en aantrekken. Hieronder zet ik een aantal tips voor je op een rijtje. Hiermee ontstaat er rust en overzicht in de kleedkamer:

  • Zet voor elke acteur/model een eigen kledingrek neer. Wanneer dit niet mogelijk is kun je ook voor naam schijven kiezen, hiermee kun je per naam aangeven welke kleding voor die persoon is
  • Hang de kleding klaar per set
  • Label alle kleding, wanneer de kleding ergens anders terechtkomt kan de kleding snel en eenvoudig terug worden gegeven aan de juiste persoon
  • Hou de make-up en kleding zoveel mogelijk uit elkaar om eventuele vlekken te voorkomen

Nog meer voordelen van het labelen van kleding

Ook wanneer je in een studentenhuis woont of in een andere woning waar de was gezamenlijk gedaan wordt kan het handig zijn om je kleding te labelen. Zo weet je altijd precies welk kledingstuk van jou is en misschien nog wel belangrijker een ander weet dat nu ook! Daarnaast is het labelen van jassen,  tassen en andere accessoires zoals een muts bijvoorbeeld ook geen overbodige luxe. Hoe vaak is het jou al overkomen dat je je spullen kwijtraakte of ergens vergeten bent? Over kinderen en hun vergeten en rondslingerende spullen hoeven we het al helemaal niet te hebben. Kortom labelen, labelen en nog eens labelen. Leuk om te doen én handig. Ik zeg win win!