TOP

Kuyichi x MENDED: kledingreparatie op de deurmat, Copenhagen Fashion Week over duurzaamheidseisen, FASHION DEAL KOMT IN HET OUDE V&D PAND IN DEN BOSCH

Kuyichi x MENDED: kledingreparatie op de deurmat, Copenhagen Fashion Week over duurzaamheidseisen, en Fashion Deal komt in het oude V&D pand in Den Bosch. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 26 maart.

Beeld: Kuyichi x MENDED

Kuyichi x MENDED: kledingreparatie op de deurmat

Kuyichi, sinds 2001 bekend als duurzame denim voortrekker, lanceren vandaag hun samenwerking met MENDED. Kuyichi gaat al jaren tegen het huidige modesysteem in, ‘Unfashion the Industry’ wordt dit genoemd. Hierbij streven ze naar een industrie waarin de nieuwe standaard duurzaamheid is, door kwaliteit boven kwantiteit te kiezen en verantwoorde consumptie te promoten. ‘’Als we onze mindset veranderen en kleding weer gaan waarderen als een ambacht in plaats van een wegwerpproduct, gaan we automatisch beter voor onze kleding zorgen’’, laat Zoé Daemen, Corporate Responsibility Manage bij Kuyichi weten. De focus van Kuyichi ligt op het maken van tijdloze kleding die lang mee gaat. MENDED is een circulair platform wat merken als Kuyichi verbiedt aan diensten om de levensduur van kleding te verlengen. Zij staan klaar om Kuyichi kleding te repareren, mocht er door onvermijdelijke slijtage toch iets kapot gaan. Zo hoef je niet gelijk nieuwe items aan te schaffen en kan je langer genieten van je kleding. MENDED biedt toegankelijke en gemakkelijke service in kledingreparatie. Beide hebben ze dezelfde visie, namelijk zo veel mogelijk uit je kleding te halen. Je reparatie is gemakkelijk te boeken via het online platform van MENDED. Je stuurt het Kuyichi item op en binnen 10 dagen ontvang je je gerepareerde kleding terug. De drempel om je kleding te laten repareren, in plaats van weg te gooien, wordt zo aanzienlijk verlaagd. Daarnaast bespaar je met je reparatie ook hulpbronnen. De samenwerking tussen MENDED en Kuyichi staat vanaf 25 maart online.

Copenhagen Fashion Week brengt eerste herzieningen van duurzaamheidseisen uit

Sinds 2023 vereist Copenhagen Fashion Week dat merken voldoen aan de duurzaamheidseisen om toegelaten te worden tot de show. Vandaag wordt de eerste herziening van de duurzaamheidseisen gelanceerd. Het huidige kader wordt vervangen door een aantal updates. Vanaf januari 2025 zullen de bijgewerkte duurzaamheidseisen de nieuwe verplichte toelatingscriteria worden voor merken die willen deelnemen aan de show. De herzieningen zijn niet alleen gebaseerd op ontwikkelingen in de industrie en lessen van het afgelopen jaar, maar ook op observaties van het EU-beleidslandschap. Marie Busck, Hoofd van CSR & Duurzaamheid, Dansk Fashion & Textile, laat weten: ‘’De herzieningen van de eisen zijn belangrijk. Bovendien zijn we ook enthousiast over het integreren van de waardevolle lessen en de feedback die we van andere belanghebbenden hebben ontvangen, waardoor acties beknopter worden.’’

Fashion Deal komt in het oude V&D pand in Den Bosch

Er komt een einde aan de langdurige leegstand van het oude pand van V&D aan de Bossche Schapenmarkt. Fashion Deal opent hier haar deuren rond de Pasen. De winkel blijft in ieder geval vier maanden open. “Daarna zien we wel verder’’, laat pandeigenaar Jos van de Mortel weten aan het Brabantse Dagblad. Er wordt kleding aangeboden voor vrouwen, mannen en kinderen. De merken Nike, Nikkie, Lee Wrangler en Hugo Boss zijn hier onder andere te koop. Fashion Deal heeft momenteel een winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Voor de nieuwe winkel in Den Bosch zoeken ze nog personeel.