TOP

Kunststukken Yves Saint Laurent vanavond onder de hamer

Het moet de veiling van de eeuw worden: de kunstcollectie van de in juni overleden Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé. Picasso, Mondriaan en talloze kostbare meubelen komen vanavond onder de hamer in het Parijse Grand Palais.

Drie dagen duurt de veiling van Christie’s die naar verwachting zo’n 300 miljoen euro zal opbrengen. Liefhebbers van de kunststukken staan urenlang in de rij voor het evenement dat vanavond van start gaat in het Grand Palais in Parijs. Een tiental zalen van het pand is ingericht in de sfeer van het huis dat Saint Laurent en Bergé bewoonden in de Rue de Babylone.

De partner van de overleden ontwerper Pierre Bergé staat volledig achter zijn keuze om de collectie te veilen. In een artikel in Trouw meldt hij dat de kunststukken hun betekenis hebben verloren  na het overlijden van zijn partner. “Het was een weloverwogen beslissing. Hier kan iedereen ervan genieten.” Bergé steekt het geld trouwens niet in zijn eigen zak, maar schenkt het aan verschillende goede doelen waaronder aids-onderzoek en kunstenaarsbeurzen.