TOP
piqsels.com-id-zklqd

Kreukvrije kleding op vakantie

Baal jij er ook zo van dat je alles netjes gevouwen en gestreken inpakt en als je je koffer weer uitpakt alles gekreukt is? Dan is er nu goed nieuws voor jou. Want met een paar tips kom jij dit jaar kreukvrij je vakantie door.

Of je nu een auto- of vliegvakantie in het vooruitzicht hebt, een weekendje weg in een hotel of drie weken op de camping, er zijn van die momenten waarop je gewoon geen kreukels in je kleding wil. Zit je in een luxe hotel is er soms een strijkijzer op je kamer, maar vaker zit je op dit soort momenten zonder. Met onze tips, weet jij altijd wat te doen. 

Kies kleding die snel kreukt

Het klinkt misschien raar, maar bij kleding waar de kreukels snel inkomen, gaan ze er ook snel weer uit. Denk maar aan linnen of dunne viscose stoffen. Met een (reis)föhn haal je heel eenvoudig de meeste kreukels weer uit de stof. Zet de föhn op gemiddelde warmte en laat de lucht door je kleding waaien. Kreukels verdwijnen zo gemakkelijk uit je kleding. 

Een andere optie is om juist te kiezen voor kledingstukken van travelerstof. Dan weet je zeker dat alles netjes blijft, ook na een lange autorit. 

Koffer inpaktip

De beste tip als je met het vliegtuig reist is om niets op te vouwen. Hoe je dat doet? Je start met de grootste kledingstukken zoals je lange broeken, lange rokken, jurken. Deze legt je languit in het midden van je koffer zodat beide kanten uitsteekt een deel uitsteekt. Ook de (lange) mouwen steken dus uit. Hierop leg je omgedraaid op dezelfde manier het volgende kledingstuk tot je alles er op gelegd heb. Daarop leg je zwemkleding, lingerie maar ook topjes of korte broekjes. Eventueel kun je je laptoptas daar ook op leggen, maar waarschijnlijk neem je die liever als handbagage mee. Dan vouw je één voor één de uitstekende delen van de kleding naar binnen. De ideale manier omdat je niet alleen veel meer mee kunt nemen maar je ook nog eens veel minder kreukels krijgt. 

Van hot naar her

Reis je naar meerdere locaties, dan is de bovenstaande manier natuurlijk niet zo handig. Zorg dan dat je reistas of koffer niet al te vol zit en rol je kleding op in plaats van vouwen. Zo zie je snel wat wat is en je kleding krijgt niet die nare vouwen. 

Korte trips of een lang weekend? 

Ook voor een korte vakantie heb je vaak nog veel spullen mee. Niet raar want bij je toiletartikelen maakt het niet uit of je een paar dagen, een week of drie weken weg gaat. De beste tip is om dan te kiezen voor een mini shampoo, conditioner, tandpasta en crème. Zo hou je meer ruimte over voor je kleding, schoenen en die mooie Legend tas voor je avondje uit eten. 

Voor zo’n korte reis is een koffer niet altijd nodig. Een rugzak of reistas is als je het slim aanpakt meestal wel voldoende. Kies bijvoorbeeld een praktische Kipling tas. Dit merk staat sinds jaar en dag bekend om hun reistassen omdat ze voldoende ruimte hebben en praktisch in gebruik. Zo kun je altijd snel je spullen terugvinden. 

Tip: Weer terug naar huis? Vouw je vieze kleding dan op in plaats van op te proppen. Dit bespaart je echt heel veel ruimte. Kun je tenminste wat meer souvenirtjes kopen. 

Credit foto: piqsels.com