TOP

Kopenhagen: de mooiste vrouwenmodelooks voor zomer 2022

Eindelijk krijgen de modeweken weer hun normale vorm. De Copenhagen Fashion Week presenteerde voor zomer 2022 bijna veertig collecties, waarvan twee derde met een fysieke show. Een selectie van de mooiste looks voor vrouwen voor zomer 2022.

De Copenhagen Fashion Week werd dit seizoen van 10 tot en met 13 augustus 2021 gehouden. Twee derde van de collecties werd fysiek geshowd op de catwalk, door de coronamaatregelen weliswaar met minder publiek dan normaal. De rest van de labels koos voor een digitale presentatie. Sowieso was het gehele programma te volgen via de livestream op de eigen website van Copenhagen Fashion Week. Daarnaast was de organisatie een samenwerking aangegaan met You Tube voor het live uitzenden van alle catwalkshows en presentaties, waarmee wereldwijd een groot publiek werd bereikt.

Inclusiviteit

Opvallend was het gebruik van modellen met een maatje meer door verschillende merken. Daarnaast spotten we ook modellen met hoofddoek en een oudere vrouw op de catwalk. Inclusiviteit staat duidelijk hoog op de agenda bij de Deense ontwerpers. Veel merken kozen voor de zomercollectie 2022 voor felle kleuren als oranje, groen, geel en rood. Ook bruintinten zijn in opkomst, van camel tot roestbruin. In veel collecties was een soms bijna ordinair rafelrandje te vinden met zwarte netstof, blote buiken, doorkijkjes en gescheurde kledingstukken. Verder: pyjamastrepen, shorts, (tuniek)jurken over broeken en glimmende zilverkleurige stoffen.

Beeld: Copenhagen Fashion Week

Baum und Pferdgarten

By Malene Birger

Designers Remix

Ganni

Gestuz

Lovechild 1979

Munthe

Rabens Saloner

Rains

Rotate

Samsoe Samsoe

Stine Goya