TOP

Kopenhagen: 12 collecties voor winter 2023-2024

Welke trends voor winter 2023-2024 kwamen voorbij op de catwalks van de afgelopen Copenhagen Fashion Week? We selecteerden de mooiste looks uit twaalf collecties die in Kopenhagen werden geshowd.

Kopenhagen liet zich weer van zijn meest modieuze kant zien tijdens Copenhagen Fashion Week van 31 januari tot en met 3 februari 2023, met op het programma bijna dertig modeshows. Dit zijn voornamelijk Deense designers die elk seizoen trouw showen in de Deense hoofdstad. Sinds dit seizoen moeten alle deelnemende merken aan 18 ‘Minimum Standards’ voldoen om toegelaten te worden tot het officiële showschema. Denk hierbij aan duurzame inspanningen op het gebied van ontwerp, slimme materiaalkeuzes, werkomstandigheden en consumentenbetrokkenheid.

Opvallend in de collecties voor winter 2023-2024 is de belangrijke rol van denim, liefst in een totaallook. Van wijde spijkerbroeken met bijpassende jasjes tot lange denim jurken en lange denim rokken met jeansblouse. Blauwe denim is hier uiteraard dominant, maar ook zwarte, grijze, roze en zelfs paarse denim kwamen voorbij. Denim wordt zelf doorgetrokken naar de laarzen.

Daarnaast zijn ook de broeken met zakken prominent aanwezig, maar dan wel in een vrouwelijke variant in vloeiende of glimmende stoffen. Sowieso mag alles glimmen: veel te zien waren lakleer en zilveren en gouden stoffen. Ook de doorschijnende jurk is een hot item en de doorgestikte jassen blijven ook in beeld. Het kleurenpalet loopt van neutrale kleuren als beige, zand en camel tot de zogenaamde screencolours met gifgroen, felroze en violet.  

Beeld: Copenhagen Fashion Week / James Cochrane

Baum und Pferdgarten

Ganni

Gestuz

Henrik Vibskov

Holzweiler

Lovechild 1979

Munthe

Rabens Saloner

Remain

Rotate

Stine Goya

Wood Wood