TOP

Kledinghangers op maat bij YourHanger

Ook de kledinghanger ontsnapt niet aan de trend van merkbeleving. Bij het bedrijf YourHanger is het nu mogelijk een kledinghanger te ontwerpen die volledig bij de merkwaarden van de klant aansluit.
Geen standaard hout of plastic meer, maar een volledig customized kledinghanger. Dat is het idee achter YourHanger van Arjan Kaan. Eerder lanceerde Kaan al de Soopl Fashion Trolley. YourHanger wordt liefkozend het ‘zusje’ van Soopl genoemd.
 
YourHanger is van mening dat een kledingcollectie meer is dan de kleding zelf. Het gaat om de ‘totale merkbeleving’. De klant kan zelf bepalen een kledinghanger er uit moet komen te zien wat betreft materiaal, kleur en afwerking. Ook kan er een logo of tekst op gezet worden. 
Arjan Kaan zegt in een persbericht: “De Soopl Fashion Trolley is inmiddels een internationaal succes. Modeontwerpers, agenten en retailers vroegen ons steeds vaker om ook kledinghangers te leveren met de hoge kwaliteitsstandaarden van de Fashion Trolley. Zo is YourHanger ontstaan. We maken maatwerk kledinghangers van hoge kwaliteit. Samen met de klant ontwikkelen we kledinghangers die precies aansluiten bij de merkwaarden van de klant.”
Kaan is hiervoor een samenwerking aangegaan met Tuna Madencioglu, een specialist in de kledinghangerbranche die veel ervaring heeft opgedaan als international sales manager bij een grote kledinghangerleverancier. Daar was hij niet alleen verantwoordelijk voor sales, maar ook voor sourcing, development en kwaliteitsbewaking. YourHanger is een gezamenlijk bedrijf van Kaan en Madencioglu.
Op de website is te zien welke kledinghangers er al ontworpen zijn. Naast custom-made kleerhangers is het ook mogelijk om ‘gewone’ standaard kledinghangers te bestellen via de webshop. Deze kun je al vanaf 25 stuks bestellen, dus ook geschikt voor de particulier met een ‘walk-in closet’.
Dit weekend staat YourHanger op Modefabriek.