TOP

In beeld: vrouwenmodeshows New York voor zomer 2021

De vier grote internationale modeweken gingen ondanks de coronapandemie door dit seizoen, maar wel stukken kleiner en in aangepaste vorm. Tijdens New York Fashion Week, die de reeks traditiegetrouw aftrapt, waren de minste shows live te zien.

Het was een bijzondere New York Fashion Week, van 13 tot en met 17 september 2020, met nog niet eens de helft van het normale aantal deelnemende ontwerpers. Grote namen als Marc Jacobs, Michael Kors, Tom Ford en Zadig & Voltaire lieten verstek gaan. Bovendien waren de meeste shows virtueel en werden ze via een livestream uitgezonden, soms ook buiten het officiële programma om. Sommige merken lanceerden alleen online hun lookbook voor zomer 2021.

Fysieke shows

Het aantal live shows was op één hand te tellen en die werden voornamelijk gehouden in de buitenlucht. De modeweek werd op het dakterras van Spring Studios geopend door Jason Wu. Alsof hij wat optimisme wilde verspreiden in deze tijden showde hij veel kleur op de catwalk, met een hoofdrol voor het bustierhemdje. Afsluiter Christian Siriano hield het lekker klein in eigen tuin en showde zijn collectie met bijpassende mondkapjes.

Foto’s: L’Estrop