TOP

Kijken: de herfst-wintercollectie 2020 van Camel Active

Voor de herfst-wintercollectie 2020 heeft Camel Active als thema ‘Duality of Life’.

De wisselende sociale stromingen die we als mondiale samenleving ervaren, hebben Camel Active voor de herfst-wintercollectie 2020 geïnspireerd tot het thema Duality of Life. Deze dualiteit komt tot uiting in contrasterende elementen, zoals colourblocking en ton sur ton materiaalmixen. Ook worden sportieve stijlelementen gecombineerd met workweardetails en verwijzingen naar outdoorkleding.

Lead Designer Joseph Lim zegt over het gekozen thema: “Het zijn niet alleen thema’s als kleur, materialen, pasvorm en design die aan de mode ten grondslag liggen. De belangrijkste kwestie van onze tijd, klimaatverandering, brengt consumenten er automatisch toe om naar multifunctionaliteit en seizoensonafhankelijke stijlen te zoeken. Bekende patronen zoals lente-zomer en herfst-winter verliezen hun waarde. Bovendien staat bij de ontwikkeling van onze collectie de milieuvriendelijkheid centraal.”

Camel Active denkt met volume het grootst mogelijke effect te bereiken. Zo is voor het hele assortiment basic T-shirts overgeschakeld op biologisch katoen en is de bovenstof van de lichtgewicht gewatteerde jacks gemaakt van gerecycled pet-polyester. De eerste Camel Active Womenswear-outfitcollectie biedt twintig stijlen. Van basic T-shirts, moderne bloezen, zacht gebreide kleding tot gebloemde jurken, markante broeken, blazers en iconische outdoorstukken, alles is er voor een complete outfit. De stijlen zijn ontworpen in lagen: een jeans met wijde pijpen wordt gecombineerd met een boyfriend-bloes en een korte sweater. Een parka maakt de outfit compleet met een oversized mastercheck-sjaal.

Info: www.camelactive.de/en, 06-20376707