TOP

Jurk gemaakt van 3000 koeientepels

De Britse modeontwerper Rachel Freire heeft een jurk gemaakt van 3000 koeien- en yaktepels. De jurk was afgelopen London Fashion Week op de catwalk te zien, en zal ook in Parijs te zien zijn. De avondjurk veroorzaakte wel wat beroering.

Vergeet de vleesjurk van Lady Gaga, nu is er de koeientepeljurk. Modeontwerper Rachel Freire verzamelde 3000 tepels van koeien en yaks uit de lederindustrie en naaide deze aan elkaar tot een avondjurk die luistert naar de naam ‘Nippleocalypse’. Freire is een relatief nieuwe ontwerper, maar weet met haar creaties al veel aandacht te trekken. Onder de fans bevinden zich Courtney Love en Beth Ditto, ook niet vies van een beetje shockeren.

‘Misselijkmakend’
Inmiddels hebben de eerste critici zich al aangediend. Britse parlementsleden vinden het schandalig en noemen de jurk ‘misselijkmakend, grotesk, weerzinwekkend en verontrustend’. Dierenrechtenorganisatie Viva vindt dat het al erg genoeg is dat dieren op boerderijen slecht behandeld worden en dat we dan niet nog eens een catwalk freakshow van ze moeten maken.

Overdreven
De ontwerper zelf vindt de commotie overdreven. “Ik maak gebruik van materialen die anders toch zouden worden weggegooid. Wat ik doe is recycling. Mensen die kritiek op de jurk hebben hebbener blijkbaar geen enkel idee van hoeveel leer er dagelijks wordt verspild en weggegooid.”