TOP

Jottum presenteert herfst-wintercollectie 2013

Voor herfst-winter 2013 is de collectie opgebouwd uit twee thema's: A French Japanese fusion en A suprising day in Japan. In de collectie staat het A-lijnjurkje centaal.

Het belangrijkste silhouet voor de nieuwe herfst-wintercollectie van Jottum is het A-lijnjurkje. Ook zijn er jurken met juist een verlaagde taille of met een volumineuze rok. De jurken variëren van heel luxe en feestelijk tot nonchalant en comfortabel. Daarnaast zijn er ook stoere gebreide jurken in katoen en katoen met wol.

De collectie biedt naast al deze jurken ook een aantal rokken en broeken. Nieuw zijn de plissé rokjes met laagjes, zowel in jersey als in geweven bloemdessin. Sommige rokjes zijn weelderig en wijd door zachte tule. In combinatie met een stoere trui of lang vest ontstaat er een nonchalantere look. Jasje van luxe jacquard of gestepte jersey maar ook broeken, shorts, leggings en losse bontkragen, bonte gilets of een bloemcorsage maken het beeld compleet. De collectie opgebouwd uit twee thema’s:

A French Japanese fusion

Een prachtige antieke Japanse prent, gevonden tijdens een inspirerende reis, is vertaald naar een hedendaags dessin. Ook een antiek stukje kant bracht inspiratie. Deze vondsten hebben geleid tot een mix van materialen als punto milano, geruwd kant, jacquard stoffen en bont, naast geruwde, gestepte en geplisseerde jerseys. De breisels worden gecombineerd met lurex accenten. De zilverkleurige accenten komen verder terug in imitatieleer, een gecoate Chanelstof en borduursels.

A suprising day in Japan

Oude schilderijen waarop zowel rijke ambachtelijke als luxe stoffen prijken, hebben geleid tot dit veelkleurige winterthema. Uitgesproken stoffen zoals een bont gebloemde jacquard en een stippendessin worden gemixt terwijl op subtiele wijze ‘edelstenen’ zijn verwerkt in het bloemendessin. Ook in dit thema diverse breisels, varierend van fijne ajours tot stoere alpacabreisels. Verschillende elementen uit het eerste thema, waaronder de zilveren legging en het bontgilet, zijn combineerbaar.