TOP

Jett Rebel weggestuurd bij Zara?

Muzikant Jett Rebel zou zijn weggestuurd bij de Zara in Amersfoort. Reden: hij wilde vrouwenkleren kopen.

Jelte Tuinstra (23), beter bekend als het muzikale talent Jett Rebel, is vandaag naar eigen zeggen verzocht te vertrekken bij een filiaal van Zara in Amersfoort. Op zijn Instagram-account-account zegt Tuinstra: “Zojuist zowel bij de mannen als vrouwenafdeling weggestuurd, om het uitkiezen van vrouwenkleren!! HET IS 2015, wanneer gaan mensen stoppen met dergelijke sexistische principes! Zara in Amersfoort, meteen weggelopen!!!”

Maar volgens een medwerker steekt het verhaal iets anders in elkaar. Tuinstra zou alleen bij de pashokjes van de damesafdeling zijn weggestuurd, waar hij de door hem uitgezochte items wilde passen. Hij is toen door het winkelpersoneel verzocht de kleding bij de mannenpashokjes te gaan passen, omdat het niet de bedoeling zou zijn dat mannen de vrouwenpashokjes gebruiken.

Aan online nieuwsmedium Dichtbij laat de medewerker weten: “Wij zijn ons van geen kwaad bewust, onze meiden hebben goed gehandeld en hem doorverwezen naar boven. Met de vrouwenkleding ja, die mocht hij daar gewoon passen”.

Na het incident is Tuinstra de zaak uitgelopen en postte zijn kant van het verhaal op Instagram.

Foto: Oscar Anjewierden