TOP

Iris Ruisch (directie State of Fashion) onderzoekt hoe mode een bijdrage kan leveren aan een betere wereld: “Ik zie die missie als noodzakelijk.”

State of Fashion is een internationaal modeplatform dat een podium biedt aan alternatieven voor het huidige modesysteem. Het platform staat voor innovatie en discussie, reflecteert kritisch op de mode-industrie en haar gebruikers, en brengt makers, industrie en eindgebruikers met elkaar in contact met als centrale vraag: hoe kan mode bijdragen aan een betere wereld? De aankomende editie ‘Ties that Bind’ vindt plaats van 17 mei tot en met 30 juni. We spraken met Iris Ruisch over de nieuwe editie, haar visie op de modebranche en hun ambities op het gebied van duurzaamheid.

  Beeld: Maison ARTC, REBUILD, Commissioned by State of Fashion 2024Tekst: Caro van Dijk   Ties that Bind Op vrijdag 17 mei ging State of Fashion 2024 van start. Kun je ons wat meer vertellen over deze editie? Iris: “State of Fashion 2024: Ties that Bind brengt creatieve praktijken in mode, textiel en hedendaagse kunst