TOP

In bitcoin we trust: In Gold We Trust introduceert eigen cryptomunt

Bitcoins, Litecoin, Ripple, Steem en de cryptomunt Gulden: de aandacht voor cryptomunten groeit. Ook bij het Nederlandse modemerk In Gold We Trust, dat dit najaar eigen cryptocurrency lanceert. We belden met ontwerper/bedenker Eric Franzel: “In Gold We Trust is toekomstgericht en daar hoort ook een moderne betaalwijze bij.”

Is dit een publiciteitsstunt? 

“Natuurlijk niet. Er zijn veel munten in omloop, maar eigenlijk kan je er nog niets mee kopen. Behalve verkopen. Ik dacht: daar moet ik iets mee. Laat ik een In Gold We Trust cryptomunt bedenken en aanbieden.”

 

Hoe kom je op dit idee?
“Toen er steeds meer aandacht voor deze trend kwam, zeiden mensen: waarom komen jullie niet met een T-shirt met ‘In Bitcoin We Trust’? Hoewel het in eerste instantie grappig klonk en het een leuke grap was, liet het idee me niet los. Toen raakte ik in gesprek met cryptohandelaar Robert Nass en hij helpt me nu bij het ontwikkelen van onze eigen cryptocurrency.”

 

Wat moet ik me daarbij voorstellen?
“Het idee is dat je met onze munten kan betalen bij verschillende mode-en accessoirewebshops. Wij sluiten hiervoor partnerships met de bedrijven, die vervolgens in gewone euro’s worden uitbetaald. Dit maakt het voor hun ook interessant en zij lopen hierdoor geen risico. Zij moeten alleen de mogelijkheid aanbieden tot het betalen met de In Gold We Trust currency.” 

 

Waarom denk je dat de consument hierop zit te wachten?
“In Gold We Trust is toekomstgericht en daar hoort ook een moderne betaalwijze bij. We zorgen bijvoorbeeld al dat we onze collecties bewust uitbrengen. Bijna elke week leveren we minimaal één nieuw artikel uit. Dit blijft klanten naar de winkel toetrekken en zorgt voor een gezonde cashflow van ondernemers. Als we over dit soort dingen nadenken hoort daar op een gegeven moment ook een nieuw betaalmiddel, als de cryptomunt bij. Eigenlijk is het hetzelfde als het schrijven van een brief. Wie doet dat nog? Tegenwoordig mailt iedereen.” 

 

Hoe gaat het verder met je merk? In Gold We Trust ligt in een groeiend aantal zaken en valt goed op door de vaak grote logo’s. 

“Alles wat we doen is succesvol op dit moment. We hebben geluk. Dat mag ook wel, want ik heb de afgelopen tijd ook aardig wat ongeluk gekend. Mijn huis is afgebrand en ik heb een motorongeluk gehad. Gelukkig is mijn woning weer opgeknapt en mijn arm is bijna geheeld. Wat betreft verkooppunten: als we willen kunnen we aan nog meer winkels leveren. Maar het is voor ons belangrijk dat we werken aan een gezonde bedrijfsstructuur. Door trouw te blijven aan onze identiteit en onze soms jarenlange relaties met retailers. Ik kies liever voor een lange termijnstrategie dan voor even snel cashen.” 

Dit voorjaar heb je een sneakercollectie geïntroduceerd. Hoe staat het daarmee?
“Erg goed. Sneakers horen er toch bij. Heb je zelf sneakers? Precies, dus dat. Tegenwoordig kan je met je trainingsbroek naar je werk, het sportieve segment hoort er helemaal bij.”

 

Profiteer jij met In Gold We Trust van de streetweartrend?

“Er wordt positief gereageerd op onze kleding. Maar ik wil het geen ‘streetwear’ noemen. Tegenwoordig is alles opeens streetwear, van Zara tot Gucci en Louis Vuitton. Maar be real: kleding blijft uiteindelijk gewoon kleding.” 

 

In Gold we trust 2