TOP

HoutBrox verkocht aan Limburgs familiebedrijf

De modeketens HoutBrox en Purdey zijn verkocht. HoutBrox gaat naar een Limburgs familiebedrijf, Purdey komt weer grotendeels in handen van de oprichters.

Berden Mode & Wonen is de nieuwe eigenaar van HoutBrox. Samen met een partner, Shopinvest, heeft het Limburgse familebedrijf de 24 winkels overgenomen. Dat meldt WijLimburg op haar website.

Berden Mode & Wonen is een bekende modeketen in Limburg. Het bedrijf, dat al sinds 1902 bestaat, heeft een meerderheidsbelang genomen in HoutBrox. Dit doet het in samenwerking met het Belgische Shopinvest, dat onder meer de Belgische formule E5 Mode runt.

Purdey terug naar oprichters

Ook Purdey gaat over in nieuwe handen. De oprichters Neel en Tim Wolters nemen, samen met de families Berden en Van Hout (van HoutBrox) en een aantal leveranciers van Purdey, de aandelen van Purdey van de Brova Groep over. Tien jaar na de verkoop van Purdey aan de Brova Groep komt de modeketen weer terug bij de oprichters. Eerder werd Purdey al verkocht, maar dat werd door de rechter teruggedraaid.

Veghel en Uden blijven open

In ieder geval drie vestigingen van HoutBrox zullen open blijven, waaronder die in Veghel en Uden. Wat er met de andere 21 filialen gaat gebeuren is nog onduidelijk. Dit hangt af van gesprekken met de verhuurders van de winkelpanden, meldt Berden in een persbericht

In het persbericht zegt algemeen directeur Paul Berden: “Familiebedrijven hebben altijd een bepaald soort dynamiek die aan buitenstaanders soms lastig te duiden is. We kunnen enkel tevreden terugkijken op succesvolle overnames die we in het verleden hebben gedaan, allen waren het ook familiebedrijven. HoutBrox past uitstekend bij ons!” 

Mode en wonen

De omzet van het Berden-concern wordt voor 50 procent met mode gemaakt. De andere helft komt uit de woonwinkels van het bedrijf. Beerden heeft de laatste jaren meerdere overnames gedaan, vooral in de woonbranche. Nu komt daar weer een overname in de mode bij.

HoutBrox

De modeketen HoutBrox, werd samen met Duthler, in april 2016 failliet verklaard. Moederbedrijf Brova verkeerde in financiële problemen nadat de bank de geldkraan had dichtgedraaid.

De deal met Berden is nog onder voorbehoud, eerst moet er goedkeuring van de rechtercommissaris komen.