TOP

Hoe stem je de tas die je draagt af op je verdere outfit?

Het is een kunst: het afstemmen van je gehele outfit. Daarbij bedoelen we niet enkel je kledingstukken, maar ook accessoires zoals je schoenen. En natuurlijk je tas! De tas is wat ons betreft een van de belangrijkste accessoires. Als je de tas afstemt op je verdere look, kom je absoluut als een ware fashionista voor de dag. Zó lukt dat!

Type tas bij type outfit

Stem de tas die je draagt af op het soort outfit dat je aan hebt. Dit zit ‘m met name in de look en feel. Ben je helemaal netjes en zakelijk gekleed? Daar past een chique handtas dames bij. Is je outfit juist meer casual? Ga dan voor een heuptas of een rugtas, voor een bijpassende look. Als je een party outfit aan hebt, om naar een feestje te gaan, kies je juist weer voor een opvallende clutch. Op die manier kun je steeds bepalen wat er het best samengaat om een voltallige look te creëren!

Kleuren afstemmen

Een bekende manier om outfits te laten matchen, is natuurlijk door slimme keuzes te maken in het kleurgebruik. Laat de kleur van je schoudertas dames tevens terugkomen in je jas of schoenen. Als het je lukt, kun je exact dezelfde kleur kiezen. Maar anders is het een idee om binnen hetzelfde kleurenspectrum te blijven. Denk aan naturel tinten: draag een tas in het bruin, bij schoenen in crème of zand. Dat vormt alsnog een goed geheel, ook al is het niet precies dezelfde kleur.

Dezelfde materiaalsoorten

Je kunt niet alleen de kleur afstemmen, maar ook de materiaalsoort. Draag bijvoorbeeld een stoffen tasje van katoen, met een jack in dezelfde soort stof. Als je hierbij ook weer voor dezelfde kleur gaat, is het plaatje al helemaal compleet. Maar een match kun je ook maken met leer: draag een leren jas of broek in combinatie met een leren tas. Een andere optie is om een trend te volgen, zoals die van de fluffy winterjas in combinatie met de fluffy shopper.

Match met dezelfde print

Val je graag op met je outfit? Dan kun je een match vormen via de print van je tas en een ander kledingstuk of accessoire. Draag bijvoorbeeld sneakers met strepen of een bloemenprint, waarbij je een tas uitkiest in ditzelfde thema. Het kan even duren voordat je zo’n combinatie gevonden hebt, maar je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij ontwerpers en kledingmerken met een brede collectie. Soms komen specifieke prints terug in meerdere items, waar jij jouw droomoutfit mee samenstelt!