TOP

Hoe kun je jouw kledingkast het beste inrichten voor je nieuwste kledingcollectie

Je blijft continu met de trends meegaan. Hoe meer collecties je bezit hoe groter het probleem wordt waar je de kleding nog kwijt kunt. Hoe kun je jouw kledingkast het beste inrichten zodat je al jouw kleding nog kwijt kunt? We laten je in dit artikel zien hoe je jouw kledingkast kunt inrichten, met de nieuwste trends en mogelijkheden.

Een kledingkast is al veel meer dan enkel een paar legplanken. Je kunt je kledingkast samenstellen op basis van je persoonlijke collectie. Waar de ene meer belang heeft bij pantalon houders en vakken voor schoen, heeft de ander meer belang bij hangruimte voor jurken en jassen. Wat je wensen ook zijn, er is gemakkelijk een kast samen te stellen die past bij jouw wensen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar voor jouw kledingkast. Waarbij de ene meer belang heeft bij hangruimte, heeft de ander het liefst zoveel mogelijk vakken. Hieronder hebben we een overzicht opgesteld van de mogelijkheden en waarmee jij jouw kledingkast kan indelen.

  • Kledinglift
  • Stropdassen en riemenhouders
  • Pantalonhouder
  • Schoenenrek
  • Draaibare passpiegels
  • Kledingroede
  • Legplanken
  • Kastvakverdelers
  • Ladeblokken

De ladeblokken, kastvakverdelers en legplanken

De ladeblokken, kastvakverdelers en legplanken worden logischerwijs het meest gebruikt in de kledingkast. De kastvakverdelers geven jouw een extra mogelijkheid om je kledingkast efficiënter in te delen. Ook ladeblokken mogen in veel kasten niet ontbreken, voor het opbergen van sokken, onderbroeken en bh’s.


De kledingroedes, pantalonhouders en kledingliften

De kledinglift klinkt je wellicht niet bekend in de oren, maar dit is enkel een (soort van) roede die hoger in de kast geplaatst is  en dankzij een eenvoudige hendel naar voren getrokken kan worden. Dankzij de kledinglift kun je gemakkelijker bij je kleding komen die anders lastig te bereiken zijn.
Ook kledingroedes en pantalonhouders kunnen uitstekend gecombineerd worden met kastvakverdelers.

Draaibare passpiegels

Een draaibare passpiegel is een spiegel die gemonteerd kan worden in de kledingkast. Deze kun je eenvoudig naar buiten trekken, zodat je een extra spiegel hebt waar jij je outfit in kan zien. Zo kun je zonder dat je de kast dicht hoeft te doen, je outfit bekijken.Tegenwoordig worden deze draaibare passpiegels steeds minder verkocht, doordat toch veel mensen kiezen voor een kledingkast met een grote spiegeldeur.

Stropdas- en riemenhouder

Draag je vaker een pak en heb je meerdere
stropdassen? Dan mag een stropdas- en
riemenhouden zeker niet ontbreken in jouw
kledingkast. Overzichtelijk, makkelijk en snel een passende
stropdas en riem vinden die past bij jouw outfit.


Wat je wensen ook zijn, jij bepaalt zelf welke indeling bij jou past. Stel daarom je kast volledig op maat samen en creëer een kledingkast die voldoet aan jouw wensen.