TOP

H&M lanceert Design Award voor modetalenten

H&M start met een eigen wedstrijd voor bijna afgestudeerde modeontwerpers, de H&M Design Award. Veertien modeopleidingen uit zes landen (waaronder Nederland) strijden voor een prijs van 50.000 euro en wereldfaam.

Op 1 februari zal de winnaar zijn of haar collectie tonen tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Stockholm. Daarna wordt de winnende collectie te koop aangeboden in een aantal winkels van H&M. Via de website designaward2012.hm.com kun je de wedstrijd volgen.

Hoe werkt het?

Elk land vaardigt een deelnemer af, die wordt gekozen door een jury uit het land zelf. Voor Nederland bestaat de jury uit Milou van Rossum (NRC Handelsblad), Esther Coppoolse (ELLE Magazine) en Piet Paris (mode-illustrator). Ann-Sofie Johansson, ook internationaal jurylid, maakt de Nederlandse jury compleet.

De Nederlandse opleidingen die mee doen zijn ArtEz en AMFI. Op 23 januari wordt bekend wie er namens Nederland meedingt naar de prijs.

Uiteindelijk zijn er 6 ontwerpers uit 6 landen die beoordeeld zullen worden door een internationale jury die bestaat uit: Ann-Sofie Johansson (hoofdontwerper H&M), Christopher Kane (modeontwerper) en Hilary Alexander (modejournalist The Daily Telegraph).

H&M en ELLE werken al samen bij de ELLE Style Awards. De prijs voor beste stylist, de Elle H&M Stylist Award, wordt gesponsord door de Zweedse retailer.