TOP

H&M en Lee lanceren samen denimcollectie voor het hele gezin

Modeketen H&M lanceert samen met het Amerikaanse denimlabel Lee een denimcollectie voor het hele gezin. Lee x H&M heeft een typische nineties look.

De denimcollectie van H&M x Lee bestaat uit items voor mannen, vrouwen en kinderen, zo staat in het persbericht. De vrouwenlijn bevat onder meer loose fit jeans met een echte nineties vibe en het klassieke reider jacket van Lee dat in een nieuw, oversized jasje is gestoken. De mannencollectie bevat onder meer denim jacks met een workwear vibe, relaxed fit five pocket jeans en een carpenter jeans. De collecties van zowel de vrouwen als mannen en kids bevatten salopettes, T-shirts, sweaters en accessoires waaronder een tote bag, beanies en bucket hats. De lancering is 28 januari.

Kurk

Voor de productie van Lee x H&M zijn verschillende sustainable keuzes gemaakt door recycled katoen en duurzame kunstmatige vezels toe te passen. Daarnaast is gebruikgemaakt van waterbesparende kleurstoffen en denimwassingen die minder impact op het milieu hebben. Verder zijn de merklabels kurk en jacronpapier. Het is voor het eerst dat klanten op de website van H&M per item van de collectie kunnen zien welke impact het heeft op het water- en energieverbruik en de C02-uitstoot.

Foto’s: H&M

Beeld kinderen: Frida Marklund