TOP

Het succes van Stone Island uitgelegd

Het immens populaire Italiaanse kledingmerk Stone Island werd in 1982 opgericht door ontwerper Massimo Osti. Stone Island, wat zich laat kenmerken door een combinatie van praktische eenvoud, het afneembare kompas embleem op de linkerarm, de keuze voor een mix van excellente stoffen en het verrassende design, brak echt door in de Britse rave-scene van de jaren 90. Deze populariteit is nooit meer verdwenen; modeontwerpers van Stone Island vinden het merk telkens opnieuw uit met verrassende designs en geweldig materiaalgebruik. Stone Island kleding is en blijft key onder de doelgroep van jonge urbans, hipsters, tot zelfs ouderen. Ieder vindt zijn weg in de befaamde kledinglijn.

Stone Island, het succesverhaal

Aanvankelijk bracht Massimo Osti zijn experimentele Stone Island lijn uit onder zijn kledingmerk C.P. Company, maar na de groeiende populariteit van stone island werd het al snel een opzichzelfstaand modemerk.

Stone Island werd al snel een succes en richtte zich op het produceren van hoogwaardige kleding voor mannen, geïnspireerd door militaire en werkende kleding, iets wat je tot vandaag de dag terugziet binnen het merk. Massimo Osti brengt industriële stoffen tot leven binnen zijn kledinglijn. Zo wordt er vaak gebruikgemaakt van experimentele materialen, zoals reflectieve en thermosensitieve stoffen. De oorsprong hiervan lag bij zijn ontdekking in 1982, toen hij kennismaakte met een bijzondere stof die veel weg had van vrachtwagenzeil, wat aan beide zijden te dragen was. Een uniek gegeven voor een nieuwe kledinglijn, namelijk Stone Island.

Waarom Stone Island?

Massimo Osti had een grote affiniteit met zowel militaristische uniformen, maar ook, dankzij het lezen van de boeken van schrijver Joseph Conrad, met de zee en het ruige leven op de woelige wateren. Zelfs zodanig dat hij zijn kledinglijn vernoemde naar de voor hem voornaamste hoofdthema’s uit deze boeken, namelijk ‘stone en island’. Deze vibe heeft Massimo Osti perfect weten te weergeven in binnen zijn Stone Island collectie.

Populaire badge

Het opvallende badge vormt hét signatuur van Stone Island. De befaamde badge wordt altijd op de linker bovenarm gedragen en is in de meeste gevallen afneembaar doordat hij over drukknoopjes beschikt. Op de badge is het eveneens beroemde kompas te zien, verwijzend naar de nautische wereld.

Materiaalkeuze

Stone Island onderscheidt zich niet alleen door verrassende ontwerpen, die met grote zorg voor details zijn uitgewerkt, maar een van de hoofdthema’s binnen de kledinglijn is het gebruik van bijzondere en vaak functionele stoffen. Om de nautische look verder uit te bouwen liet Massimo Osti specifieke stoffen behandelen met zeewater en puim gesteente uit Griekenland. Het resultaat? Soepel vallende stoffen die een heel eigen, nautische look kregen door deze unieke behandeling. Massimo Osti wist van soms industriële materialen de meest fraaie stoffen te ontwikkelen dankzij geheel eigen behandelingen. Deze tendens blijft tot op de dag van vandaag terugkeren in de collectie. Altijd zijn er wel voorbeelden te vinden van stoffen die een specifiek mode item een verrassende wending geven, zo blijft het merk altijd actueel.