TOP

Hatley nu ook verkrijgbaar in Nederland

Hatley is al een aantal jaren in andere Europese landen verkrijgbaar. Vanaf juni 2009 brengt Leo Stülke van Aricamare het Canadese hatley met een collectie voor kinderen, mannen en vrouwen naar de Benelux.

“Ondanks de crisis is het verkoopsucces in Canada en de VS enorm,” vertelt Leo Stülke. “Mode en milieubewustzijn gaan steeds meer hand in hand en dat hebben ze bij Hatley goed begrepen.” Alle materialen worden op natuurvriendelijke wijze geproduceerd en de catalogi op eco-vriendelijke wijze. Ook ondersteunt Hatley projecten ter bescherming van de natuur en wordt er streng gekeken naar de werkomstandigheden van medewerkers.

De basis van Hatley bestaat uit een aantal vaste tekeningen. Herkenbare afbeeldingen, die je altijd weer terugziet in zowel de kleding, als bijvoorbeeld bestek en servetten, zijn de Canadese grizzlybeer en de eland. Daarnaast worden er twee keer per jaar nieuwe collecties ontworpen. Voor winter 2009 zijn er de sterren- en stippencollecties. “De verwachtingen voor deze collecties zijn goed,” vertelt Stülke. “In andere landen lopen deze collecties al goed.” Leuke prints met appeltjes, beertjes en stoomlocomotieven zijn het kenmerk van Hatley.

Aricamare heeft dit jaar de Kleine Fabriek gemist met Hatley, maar is wel van plan volgend jaar aanwezig te zijn met het Canadese merk. Toch begint het merk al te lopen in de Benelux. “De eerste bestellingen zijn al binnen, zonder dat we daar iets voor gedaan hebben,” zegt Stülke.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Aricamare in Apeldoorn via 06-19630863 of mailen naar info@aricamare.com.