TOP

Gordon Brothers nieuwe eigenaar Peine Gruppe

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Gordon Brothers International LLC is de nieuwe eigenaar van de Peine Gruppe. Het modebedrijf, bekend van de merken Barutti en Masterhand, kwam vorig jaar oktober in moeilijkheden toen een bank de financiering stopzette.

Met de nieuwe eigenaar Gordon Brothers International LLC zijn 90 arbeidsplaatsen en het voortbestaan van het modebedrijf veiliggesteld. De invertingsmaatschappij heeft inmiddels de plannen met de merken op tafel gelegd. “In lijn met de nieuwe strategie zullen de merken Barutti en Masterhand in het middelpunt komen te staan”, zegt sales- en marktingverantwoordelijke bij het bedrijf, Markus Kamsteeg. “We krijgen momenteel een positieve feedback vanuit de retail over de collecties die nu in de winkel hangen, wat betekent dat we op de goede weg zijn.”

Problemen
De mannenmodespecialst raakte in okober vorig jaar in moeilijkheden toen een buitenlandse bank zich plotseling terugtrok als financierder. Met de overname door Gordon Brothers International LLC zijn de arbeidsplaatsen binnen de Peine Gruppe gered. Het merkenpakket van nieuwe eigenaar uit Boston bestaat naast de nieuwe merken uit Pillowtex, Rugged Shark, Casual Corner, The Sharper Image und Linen ‘N Things.